• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Rakibine Dirsek Atan Basketbolcuya 8 Maç Men

Rakibine Dirsek Atan Basketbolcuya 8 Maç Men
Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, 13 Şubat'ta oynanan Tofaş-Melikşah Üniversitesi maçında rakibinin suratına topsuz alanda dirsek atan ev sahibi...

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, 13 Şubat'ta oynanan Tofaş-Melikşah Üniversitesi maçında rakibinin suratına topsuz alanda dirsek atan ev sahibi takımın Bulgar oyuncusu Kaloyan Ivanov'a 8 maç men ve 40 bin TL para cezası verdi.

Türkiye Basketbol Ligi'nde 13 Şubat'ta Bursa'da oynanan Tofaş - Melikşah Üniversitesi karşılaşmasına Kaloyan Ivanov'un sportmenlik dışı faulü damga vurmuştu. Topsuz alanda Barbaros Bozkurt ile girdiği ikili mücadelede rakibinin suratına sert bir şekilde dirsek atan Ivanov'un cezası belli oldu. Bulgar oyuncuya 8 maç men ve 40 bin TL para cezası verilirken, cezanın gerekçesinde basketbolcunun yaptığı hareketin kamuoyundan büyük tepki gördüğü hatırlatılarak, cezanın benzer olayların bir daha yaşanmamasının dikkate alınarak verildiği belirtildi. Ivanov Türkiye Basketbol Ligi'nde normal sezonda kalan 6 maçta forma giyemeyecek.

TBF Disiplin Kurulu'nun Kaloyan Ivanov ile kararı şöyle:

"Müsabakanın ikinci periyodu esnasında Tofaş takımı sporcusu Kaloyan Toshkov Ivanov'un, rakip takım sporcusuna topsuz alanda kasıtlı olarak ve doğrudan müessir fiil uygulamak suretiyle sporcuyu yüzüne aldığı darbe ile travmaya sebep olabilecek şekilde yere düşürdüğü görülmüştür. Sporcu açısından ciddi sağlık sorunları yaratabilecek nitelikteki böyle bir eylemin spor etiği ve sporcu sağlığı açısından kabul edilebilir olmadığı açıkça ortadadır. Bu husus tüm basketbol severler dahil kamuoyunun tepkisini almıştır. Sporda seyircilerin yanı sıra saha içi şiddetin de olmaması ve bu tip davranışlar karşısında ciddi müeyyideler uygulanması gerektiği de benzer olayların yaşanmaması adına bir zorunluluk arz etmektedir.

Bu çerçevede; Tofaş takımı sporcusu Kaloyan Toshkov Ivanov'un eylemine uyan Disiplin Yönergesi'nin 37. maddesi gereğince, kendisinin (tedbir tarihi olan 16.02.2016 tarihinden başlamak üzere) 8 (SEKİZ) MAÇ MÜSABAKALARDAN MEN VE 40.000 TL PARA CEZASI ile tecziyesine, para cezasının 30 gün içinde ödenmesi gerektiğinin bildirilmesine oy birliği ile karar verildi."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim