• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Rahvan Atçılar Menemen’de Buluştu

Rahvan Atçılar Menemen’de Buluştu
Türkiye'nin en büyük Rahvan at yarışı organizasyonlarından birine imza atan Menemen Belediyesi'nin bu yıl 5.'sini düzenlediği Geleneksel Rahvan At Yarışları,...

Türkiye'nin en büyük Rahvan at yarışı organizasyonlarından birine imza atan Menemen Belediyesi'nin bu yıl 5.'sini düzenlediği Geleneksel Rahvan At Yarışları, Seyrek Arena'da yapıldı. Türkiye'nin dört bir yanından 200 kadar at ve jokeyin katıldığı yarışları, yaklaşık 5 bin kişi sıcak havaya rağmen gün boyu büyük bir ilgiyle izledi.

Menemen Belediyesi 5. Rahvan At Yarışları, genç yaşlı binlerce vatandaşı Seyrek Arena'da buluşturdu. Günün erken saatlerinde Seyrek Arena'ya akın etmeye başlayan Rahvan at yarışı tutkunlarının kimi tribünden, kimi ise arena etrafında mangal keyfi yaparak yarışları izledi. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in ev sahipliğinde gerçekleşen Rahvan At Yarışları'nı izleyenler arasında; CHP İzmir İl Yöneticileri Hande Deniz Şentürk ve Ömer Berk Gönençer, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Gediz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Güneş, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri başkan ve yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri ile muhtarlar da yer aldı.

Yarışlar öncesinde Turgutlu Has Mehteran Takımı'nın gösterileri izleyicileri coşturdu. Mehteran takımının seslendirdiği marşlara, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak eşlik eden vatandaşlar, keyifli bir gün yaşadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, dualar eşliğinde yarışlara başlandı.

Seyrek Arena'daki konuşması öncesinde 900 metrelik kum pistte at süren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; alkışlar eşliğinde, elinde Türk bayrağı ile halkı selamladı. Başkan Şahin, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı, biz bugün burada Rahvan At Yarışlarını yapamayan, bağımsızlığı elinden alınmış bir toplum olurduk. Herkes şunu iyi bilsin ki; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına hepimizin minnet duyması lazım. Çünkü biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün torunlarıyız, çünkü biz Fatih Sultan Mehmet'in torunlarıyız. Geçmişimizi unutmayacağız, bugünü unutmayacağız, geleceğimizi de bu geçmişimizin üzerine kurmamız gerekli olduğunu her fırsatta söylemeye çalışıyorum" dedi.

Belediyelerin yol, kanal, park, otopark gibi hizmetlerin yanı sıra sosyal belediyeciliğe de önem vermesi durumunda gerçek anlamda başarılı olabileceğini ifade eden Başkan Şahin, "Burada Rahvan At Yarışımıza gelen dostlarımızdan sanayici de, doktor da, avukat dostlarımız da var. Hepsinin sosyalleşmek adına, hobi olarak yaptıkları, ata sporumuza destek olmak için her birinin bir yarış atı var. Sadece yarışta birinci gelmek için bunu yapmıyorlar. Bu ülkeyi sevdikleri için, bu vatanı, bayrağı, bu milleti ve devleti sevdikleri için yapıyorlar. Biz de belediyeler olarak yol ve park yapımının yanında sosyal işlere destek verirsek, o zaman biz de devletimizi, vatanımızı ve milletimizi sevdiğimizi tüm topluma göstermiş oluruz" diye konuştu.

Ülkemizde her gün şehit haberleri geldiğine dikkat çeken Başkan Tahir Şahin, terörün panzehirinin birlik ve beraberlik olduğunu söyleyerek, "Doğuda ve güneydoğuda terör almış başını gidiyor. Her gün 3, 5 ya da 7 şehit. Nereye kadar gidecek, bunu nasıl durduracağız diye baktığımızda; terörün tek durdurma şekli, terörün tek ilacı birlik ve beraberliktir. Şayet bu birlik ve beraberliği sağladığımız takdirde; doğuda, güneydoğuda veya İstanbul ya da Ankara'da patlayan bombaları ancak öyle durdurabiliriz. Eğer birlik ve beraberliğimiz varsa, bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü bütün dünyaya haykırabiliriz. Eğer birlik ve beraberlik, eğer kardeşlik varsa; bu vatan her zaman tek vatan olacaktır, bu devlet her zaman tek devlet olacaktır, bu millet her zaman tek millet olacaktır ki onun adı da Türk milletinden başka bir millet olmayacaktır. Eğer birlik ve beraberlik varsa, kardeşlik varsa; o gönderde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızın yanına hiçbir zaman yeşil, kırmızı, sarı bir bez parçasını hiç kimse asamayacaktır. Bunu herkes böyle bilsin. Bu birlik ve beraberliğimizi yaşamak ve yaşatmak istiyorsak, her zaman böylesi sosyal projelere imza atmak zorundayız" dedi.

Başkan Tahir Şahin'in, "Atlarımıza Allah kaza, bela vermesin. Atınızın ayakları düz bassın, kazasız, belasız bir Rahvan at yarışı diliyorum. Katkısı olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yarışlarımız hayırlı olsun" sözlerinin ardından Menemen Belediyesi 5. Geleneksel Rahvan At Yarışları başladı.

Türkiye'nin 7 bölgesinden 200 kadar at ve jokeyin yarışına sahne olan 900 metrelik kum piste sahip Seyrek Arena'da; Baş, Baş Altı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, 4'lü Tay, 3'lü Tay, Tozkoparan, Köylü Dörtnal, İthal A ve İthal B olmak üzere 11 kategori üzerinden yarışlar yapıldı. Yaklaşık 6 saat süren yarışlarda dereceye girmek için kıyasıya mücadele veren yarışmacılara, daha sonra kupa ve toplam 70 bin TL'yi bulan para ödülleri takdim edildi. Ayrıca en centilmen jokey ve en centilmen at sahibi de yarışlar sonunda ödüllendirildi.

Rahvan Atçılar Menemen’de Buluştu

Rahvan Atçılar Menemen’de Buluştu

Rahvan Atçılar Menemen’de Buluştu

Rahvan Atçılar Menemen’de Buluştu

Rahvan Atçılar Menemen’de Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim