• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Rahmi Kula, Ticaret Odası Başkanlığı’na aday

Rahmi Kula, Ticaret Odası Başkanlığı’na aday
2 Nisan'da gerçekleştirilecek olan Balıkesir Ticaret Odası seçimleri öncesinde şehrin tanınmış iş adamı Rahmi Kula, kalabalık bir grup ile basının...

2 Nisan'da gerçekleştirilecek olan Balıkesir Ticaret Odası seçimleri öncesinde şehrin tanınmış iş adamı Rahmi Kula, kalabalık bir grup ile basının karşısına geçerek adaylığını resmen açıkladı.

Projelerini anlatan Başkan Adayı Rahmi Kula, şeffaf bir yönetim anlayışı içerisinde olacaklarını ve kimseyi ayrıştırmayacaklarını söyledi. Projelerini anlatan Rahmi Kula'nın sözleri sık sık alkışlar ile kesildi.

Balıkesir Ticaret Odası'nın yeni dönemde tüm üyelerin benimsediği herkesin "Benim Odam" diyebileceği bir anlayışla yöneteceklerini dile getiren Başkan Kula, basın açıklamasına Afrin'de devam eden operasyonlar ile başladı.

Afrin'de kahraman Türk Ordusu'nun devam ettirdiği büyük operasyonda elde edilen zaferi kutlayarak sözlerine başlayan Başkan Adayı Rahmi Kula; "Afrin" deki son durum hepimizin malumu; sonuna gelinen ve ülkemiz için büyük önem arz eden Zeytin Dalı harekâtında görev alan güvenlik güçlerimizi gösterdikleri üstün başarılarından dolayı tebrik ediyor, operasyon sırasında şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine bir kez daha baş sağlığı diliyorum. Güvenlik güçlerimizin operasyonu başarıyla bitirip, burunları bile kanamadan ülkemize dönmesini temenni ediyorum." dedi.

Balıkesir'deki ekonomik gelişmelere ilişkin açıklamalarda da bulunan Başkan adayı Rahmi Kula sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü; "Son yıllarda yeniden yapılanan ekonomik ve siyasi konjonktür tüm ülkede olduğu gibi Balıkesir'imizde de ticari yapıyı yeniden şekillendirmektedir. Yakın zamana kadar büyük kısmı yerel esnaf, tüccar ve sanayiciden oluşurken, son dönemde birçok yatırımcı dışarıdan Balıkesir'e gelmek için yer arayışındadır. Şehrimizde büyüyen ticaret hacminin herkese katkı sağlayacağı düşüncesindeyim" dedi.

Adaylığına ilişkin açıklamalarda da bulunan Başkan adayı Rahmi Kula, seçilmeleri halinde şeffaf bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini söylerek; "Ben ve ekip arkadaşlarım Balıkesir'i birleştiren, kucaklayan, şeffaf ve sorgulanabilen bir yönetim anlayışı ile yola çıktık.Ağustos 2017'den bu yana Balıkesir Ticaret Odası seçimleri için Balıkesir il ve ilçe sınırlarındaki en ücra köşelere hizmet götürülebilmesi ve her ölçekteki ticari işletmenin sorunlarına kulak vermek için hep birlikte yoğun bir çalışma yürütmekteyiz. Bu güçlü ekibin bir ferdi olarak bu yeni dönemde 2 Nisan 2018'de yapılacak olan Balıkesir Ticaret Odası seçimlerinde ekibimle adaylığımızı siz değerli basın mensupları aracılığı ile kamuoyuna açıklamaktan büyük onur duyuyorum. Değerli Ticaret Odası üyelerinin oyları ile talip olduğumuz yönetim bu anlayışı benimseyecek ve küçük büyük tüm işletmelerin yönetime katkı sağlayabileceği bir yönetim modeli uygulayacaktır. Seçilmemiz halinde tüm kamuoyu ve üyeler arasında merak konusu olan birtakım icraatlar hakkında kısaca bilgi vermek isterim. Bu bağlamda; Ticaret odası arazisinin satılması söz konusu olmayacaktır. Oda üyelerinin ihtiyaçlarına yönelik değerlendirme ileriki zamanda yapılacaktır. KOSGEB-TKDK-GMKA gibi hibe ve destek projelerinin kullanabilmesine ilişkin bilgilendirme ve eğitim toplantıları yapılacak ve bu yolla işletmelerin daha fazla faydalandırılması hedeflenecektir. Bu programların üyelere duyurulması için yapılan toplantılar il merkezinde olduğu gibi ilçelerde de yapılacaktır" dedi.

JKula sözlerini şöyle tamamladı: "Yurt içi ve yurt dışında katılım sağlanan fuarlara odayı temsilen iki meclis üyesi görevlendirecektir. Bunların dışında katılım talebi olan üye ve meclis üyeleri kendi finansman kaynakları ile katılım sağlayacaktır. Ticaret odası kaynaklarının daha etkin kullanılması sağlanacaktır. Özellikle altını çizmek istiyorum ki; talip olduğumuz yeni yönetim modeli ile Balıkesir Ticaret Odası finansman kaynaklarının en etkin şekilde kullanıldığı hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm fikir ve görüşlerin saygı ile ve dikkatle dinlendiği birleştirici ,şeffaf ve sorgulanabilen, bir yönetim modeli olacaktır. Balıkesir iş dünyasını yenilikçi, inovatif, üretken, sosyal hayatın gelişimine destek veren ve birleştirici yönetim modelimize oyları ile destek olmaya çağırıyoruz. Bizler iyi niyetimizle, sadece ve sadece Balıkesir Ticaret hayatının ortak sesi olmaya çalışıyoruz. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum"

Rahmi Kula, 3 dönemdir Balıkesir Genç İşadamları Derneği (BAGİAD) başkanlığı görevini yürütüyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim