• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Rahat Ve Sorunsuz Sıkılaşıp İncelin

Rahat Ve Sorunsuz Sıkılaşıp İncelin
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Belma Şahin, spor ve diyete rağmen bölgesel yağlanma sorunlarından kurtulamayanlar için liposuction...

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Belma Şahin, spor ve diyete rağmen bölgesel yağlanma sorunlarından kurtulamayanlar için liposuction yönteminin çözüm olabileceğini söyledi.

Liposuction işleminin kalça, karın, göğüs, yanaklar, çene altı, boyun, kollar, sırt, bel, basen, uyluk ve dizlerin iç kısımları başta olmak üzere yağların yoğun olarak biriktiği bölgelere uygulandığını belirten Op. Dr. Belma Şahin, "Ameliyattan sonra tekrar bir kilo alımı gündeme geldiğinde uygulama yapılan bölgeler eskiden olduğu kadar yağ depolamaz hatta diğer vücut alanları ile orantılı bir yağ dağılımı olur. Bu sonuç vücut şekillendirmede arzu edilen bir sonuçtur. Liposuction, vücudun belirli bölgelerinde depolanan yağ dokularının deri üzerindeki küçük bir delikten bir kanül kullanılarak negatif basınç yoluyla vücuttan dışarı alınmasıdır. Liposuction bir zayıflatma ameliyatı değildir, vücudu yeniden şekillendirme ameliyatıdır. Liposuction sanıldığı gibi şişmanlık tedavisinde uygulanan bir tedavi şekli değildir aksine bölgesel sorunları düzeltme ameliyatıdır. Cilt üzerinde açılan delikler kanülün girebilmesine yetecek büyüklükte olup 3-4 mm uzunluğundandır. Bu deliklerin giriş yerleri vücuttaki kıvrım yerleri ya da mayo içi gibi gizli kalan yerlerden açılır ve bir kaç ay sonra iz kalmayacak şekilde iyileşir. Liposuction ameliyatı sırasında kullanılan özel solüsyonlar sayesinde ciddi kan kaybı olmaz ve ameliyat sonrası ağrı hissi oldukça azdır" dedi.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Belma Şahin, sıklıkla yüzeysel mekanik liposuction ve lazer liposuction yöntemi ile vücuttan yağ alımını gerçekleştirmekte olduklarını belirterek şu ifadeleri kaydetti:

"Yüzeysel Liposuctionda, liposuction uygulanacak bölgeye özel hazırlanmış sıvılar verildikten sonra bölgeye göre 2-4 mm'lik kanüllerle yüzeyden derine doğru yağ emilimi yapılır. Lazer Liposuction (lazer lipoliz) işlemi fotomekanik, fototermal ve fotostimülasyon olmak üzere başlıca üç etki ile gerçekleşmektedir. Fotomekanik etki: Lazer Liposuctionda lazer ışığının kanülden çıktığı bölgedeki yağ hücrelerinin zar bütünlüğü bozulur, yağ hücreler arası alana akar. Bu içerik istenirse doğal yollardan vücudun dışarı atması için o bölgede bırakılabilir ya da bir kanül yardımıyla düşük bir basınçla emilerek dışarı alınabilir. Fotomekanik etkinin oluştuğu alanın dışındaki alanda Fototermal etki meydana gelir. Fototermal etki ile bu bölgedeki küçük damarlarda koagülasyon oluşur. Bu etki ile işlem sırasında ya da sonrasında kanama engellenerek morarmanın az olması sağlanır. Fototermal etkinin oluştuğu alanın hemen dışında kalan alanda ise Fotostimülasyon etkisi oluşturur. Fotostimülasyon etkisi ile bu alanlarda kollajen sentezi uyarılarak yeni bağ dokusu oluşumu sağlanır ve ciltte belirgin bir toparlanma ve gerilme elde edilir. Lazer Liposuction işlemi ile lipoliz ve cilt sıkılaştırma işlemi aynı seansta yapılabilmektedir. Lazer Lipoliz ve liposuction, birkaç bölgesinde az veya orta düzeyde yağ fazlalığı olan, boyun ve yüz cildinde gevşeklik ve çene altında yağlanma olan, kol içinde yağlanma ve ciltte gevşeklik olan ve bacak içinde yağlanma ve ciltte gevşeklik olan kişilerde, erkekte meme büyümesi - jinekomasti operasyonlarında ve koltukaltı terlemesinin kalıcı olarak giderilmesinde daha sıklıkla tercih edilmektedir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim