• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Qatar Airways Cargo, uluslararası kargo taşımacıları sıralamasında üç numara

Qatar Airways Cargo, uluslararası kargo taşımacıları sıralamasında üç numara
Qatar Airways GCEO, Hamad Uluslararası Havalimanı’nda yer alan ve 2018 yılında açılacak olan çift katlı kargo tesisi için yapılan planları açıkladı.

Qatar Airways Cargo, Doha’daki basın konferansında iki yeni özel ürününü piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu: QR Express ve QR Equine

Qatar Airways Cargo, IATA’nın son uluslararası FTK rakamlarına göre, uluslararası kargo taşımacılığı yapan dünyanın en büyük üçüncü havayolu şirketi olduğunu duyurdu. Hızla büyüyen şirket, sadece beş yılda 16. Sıradan 3. Sıraya yükseldi.

Qatar Airways Grup CEO’su Mr. Akbar Al Baker, uluslararası kargo taşıyıcılığı yapan havayolu şirketleri arasında dünyada ilk üçte yer almalarının Qatar Airways Cargo ekibinin son beş yıldaki yoğun çalışmasının ve verilen taahhütlerinin bir sonucu olduğunu belirterek: “Kargo kapasitemiz grubumuzun başarısına ve büyümesine yön veren önemli bir bileşen ve gelecek yıllardaki büyümemizin de ortak noktası olmaya devam edecek.” dedi. Katar’da bulunan Doha Hamad Uluslararası Havalimanı’nda yapılan basın konferansında, Mr. Al Baker şirket merkezinde ikinci ve daha büyük bir kargo terminali oluşturmayı planladıklarını da açıkladı. Ayrıca gelecek planlarının arasında, genişleme planlarının tamamlanmasının ardından Hamad Uluslararası Havalimanı’nda kargo kapasitesini 7 milyon tona çıkarmak olduğunu belirtti.

Qatar Airways Kargo Baş Yöneticisi Mr. Ulrich Ogiermann ise: “Yılda 4,4 milyon ton kargo taşıyabilme becerisi Qatar Airways Cargo’yu yeni bir konuma taşıyarak, son teknoloji ile donatılmış tesisinde verimliliği ve sunulan hizmetleri iyileştirmesini sağlayacak.” dedi.

Sağlanan hizmetlerden QR Equine, özel uzmanlardan oluşan bir ekip yönetiminde, atların taşınması  için birinci  sınıf bir tesis ve beş yıldızlı hizmet sunuyor. Atlar için konforlu ve geniş ahırlar sağlanıyor ve özel seyisler atlara eşlik ediyor. Havayolu şirketi, her bir atın bakımını, konforlu, güvenli, rahat ve sorunsuz şekilde taşınmasını garantiliyor. Son teknoloji ile donatılmış Doha’daki merkezde bulunan, Qatar Airways Cargo’nun canlı hayvan tesisinde hava kontrollü ahırlar, padok ve veteriner personeli bulunuyor.

QR Express ise, basit bir sistem aracılığıyla müşterilerin rezervasyon yapmasına, kargolarının yüklenme önceliğine sahip olmasına olanak sağlıyor ve kargolarının hızlı taşınıp teslim edilmesini garantiliyor.

1997 yılında faaliyete başlayan Qatar airways Cargo, o tarihten beri hem filo boyunda hem de uçuş ağında olağanüstü bir büyüme gerçekleştirdi. Bu büyümede hiç yavaşlama yaşanmadı. Gelecek yıl beş adet yeni kargo uçağının teslim alınması ve önümüzdeki aylarda uçuş ağına Durban, Boston, Adelaide ve Sydney gibi önemli varış noktalarının eklenmesi bekleniyor.

qatar_670_alt_1.jpgqatar_airways_670_2.jpgqatar_airways_670_1.jpg

İSTANBUL HABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim