• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

PYD lideri Salih Müslim 'şüphelerimiz var' dedi

PYD lideri Salih Müslim 'şüphelerimiz var' dedi
PYD Lideri Salih Müslim, DAEŞ (IŞİD) militanlarının Aynel Arab(Kobane)'ye Türkiye'den sızdığı iddialarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Suriye'deki Kürt siyasi hareketi Demokratik Birlik Partisi (PYD) Lideri Salih Müslim, Doğan Haber Ajansı'na telefonda önemli açıklamalarda bulundu. Müslim daha önce, "Her şey gösteriyor ki Türkiye 'den sızmalar olmuş" ifadesini kullanmıştı. Ardından da PYD'nin silahlı kanadı olan YPG, DAEŞ militanlarının Türkiye'den girdiğine ilişkin ellerinde kesin bir delil olmadığını açıklamıştı.

Bu konudaki kuşkuların güçlü olduğunu öne süren Müslim, "Bizim de kesin bilgilerimiz yok. Bizim oradaki insanlarımızın bilgilerine dayanıyordu şimdiye kadar. Kuşkular var, gerçekliği araştırılıyor. Gelen militanların çoğu Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) giysileriyle sızmışlar. Demek ki onlardan bazıları yardım etmiş, ama nereden, nasıl geçtikleri araştırılıyor" diye konuştu.

'KESİN BİR DİLLE KONUŞMAYALIM'

Müslim şunları söyledi: - YPG öyle dememiş. Bunların kuzeyden Kobani'ye girdiklerini söylüyorlar. Kuzeyde neresi var? Bir sınır var. Yani Türkiye'den girmedikleri gibi kesin bir dille de konuşmayalım. YPG'nin sağ ele geçirdiği bazı DAEŞ militanları var şimdi bunlar her şeyi anlatacaklar. Bu nedenle kesin bir şey söyleyemiyorum şimdi.

'TÜRKİYE'DE PYD'Yİ SUÇLAYAN AÇIKLAMALAR KUŞKULARIMIZIN DAYANAĞI'

- Militanların Türkiye'den geçtiklerine ilişkin iddialar) Kuşkular daha çok orada (Türkiye) çıkan beyanatlara, demeçlere dayanıyor. Gazete manşetlerinde PYD 'şöyle yapmış' suçlamalar, tehditler falan yapılınca insanlar artık sen bir şey yapıyormuşsun gibi görüyor. Ondan sonra da bu olay oluyor ve kuşkularımız ister istemez oraya gidiyor. Yakın zamanda her şey çözülür.

'HALKI TERÖRİZE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR, KOBANİ'Yİ ELE GEÇİREMEZLER'

- Bu tür örgütler, halkı korkutmaya çalışıyor. Kalkıp böyle Aynel Arab(Kobani)'yi tekrar ele geçirmeye imkanları olamaz artık. Bunu ne yapabilirler ne düşünebilirler. Bu tür eylemler ise, oradaki halkı terörize etme, kışkırtma amaçlı.

İstanbul Haber Ajansı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim