• BIST 9524.59
  • Altın 2492.107
  • Dolar 32.5437
  • Euro 34.7154
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

PYD, Kamışlı'da Muhalif Kürt Partisinin Ofisini Kapattı

PYD, Kamışlı'da Muhalif Kürt Partisinin Ofisini Kapattı
PYD, Haseke'nin Kamışlı ilçesine bağlı Hazne köyünde rejime muhalif Kürt partisi Yekiti'nin ofisini bastı, eşyalara el koydu.

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, Haseke'nin Kamışlı ilçesine bağlı Hazne köyünde rejime muhalif Kürt partisi Yekiti'nin ofisini kapattı.

EN BÜYÜK MUHALİF PARTİLERDEN BİRİNİN OFİSİNİ BASTI

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nin (ENKS) en büyük partilerinden olan Yekiti'nin ofisini basan PYD, içerideki bütün eşyalara el koydu.

GEREKÇE RUHSATSIZ OLMASI

Esad rejiminden teslim aldığı Haseke'de Ocak 2014'te kanton yönetimi ilan eden PYD, ruhsatsız faaliyet gösterdiği gerekçesiyle Yekiti ofisini kapattı.

"TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜN İFADESİ"

ENKS Başkanı İbrahim Berro'nun lideri olduğu Yekiti partisinin merkez komitesi üyesi Abdullah Keddo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu saldırı, PYD'nin Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nin bölgesel ve uluslararası başarısına, Konsey Başkanı Berro'nun Cenevre müzakereleri konusunda gösterdiği başarıya olan tahammülsüzlüğün ifadesidir" dedi.

"ÇATIŞMALARDA BİZİ SORUMLU TUTUYOR"

PYD'nin Rus dostlarının, örgütü Cenevre görüşmelerine sokamadığı için, PYD'nin hıncını ENKS'den çıkardığını belirten Keddo, "PYD Halep'in merkezindeki Şeyh Maksud mahallesinde muhaliflerle yaşadığı çatışmalardan, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) üyesi olduğumuz için bizi sorumlu tutuyor" ifadesini kullandı.

ELEŞTİREN POLİTİKACIYI KAÇIŞMIŞLARDI

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD, geçen hafta da Suriye Kürt Demokrat Partisi (PDKS) ve ENKS üyesi Abdurrahman Abu'yu kaçırmıştı. Abu'nun "PYD'nin çocukları zorla silah altına alarak savaştırması, fabrika ve iş yerlerinden haraç toplaması gibi politikalarını eleştirmesi" nedeniyle kaçırıldığı öne sürülmüştü.

KÜRT PARTİLERİ SİNDİRMEYE ÇALIŞIYOR

Sahada Beşşar Esad rejimi ile birlikte hareket ettiği bilinen PYD, kendisine muhalif diğer Kürt grupları sindirmeye çalışıyor.

Suriyeli 12 Kürt partisini bünyesinde barındıran ENKS, terör örgütü PYD'ye ve onun otokratik politikasına yönelik muhalefetiyle biliniyor. ENKS, SMDK'da 11 üyeyle temsil ediliyor.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nün (SNHR) 18 Ocak'ta yayımladığı raporda, PYD'nin, kontrolündeki bölgelerde etnik temizlikten keyfi tutuklamaya, zorla askere almaktan göç ettirmeye kadar birçok insan hakkı ihlaline imza attığı bildirilmişti.

AF ÖRGÜTÜ "SAVAŞ SUÇU" DEMİŞTİ

Uluslararası Af Örgütü de 13 Ekim 2015 tarihli raporunda PYD'nin ülkenin kuzeyinde Arap ve Türkmen sivillerin bulunduğu bölgeleri yaşanmaz hale getirdiği, bölge sakinlerini zorla yerlerinden ederek savaş suçu işlediğine dikkati çekmişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim