• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Putin: “Suriye’deki Operasyonlar Etkili Bir Eğitim Oldu”

Putin: “Suriye’deki Operasyonlar Etkili Bir Eğitim Oldu”
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'deeki operasyonlarda görev alan askeri personeli ödüllendirdiği törende gerçekleştirdiği konuşmasında, "Suriye'deki...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'deeki operasyonlarda görev alan askeri personeli ödüllendirdiği törende gerçekleştirdiği konuşmasında, "Suriye'deki operasyonlar ordu için tatbikattan daha etkili bir eğitim olmuştur" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin'de düzenlenen törenle Suriye'de gerçekleştirilen operasyonlarda görev alan Rus askeri ve savunma personelini ödüllendirdi. Putin törenin ardından gerçekleştirdiği konuşmasında Rus hava kuvvetlerinin Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonların etkili olmasını överek, bölgedeki operasyonlarının Rus ordusunun artan gücünü gösterdiğini ifade etti. Savunma Bakanlığının Suriye'deki operasyonlarda 33 milyar ruble (464 milyon dolardan fazla) harcadığını kaydeden Rus lider, Rusya'nın terör karşıtı kampanyalarına kapsamındaki harcamalarının gerekli ve doğru olduğunu savunarak, "Suriye'deki operasyonlar ordu için tatbikattan daha etkili bir eğitim olmuştur" dedi. Rusya tarafından Suriye'de gerçekleştirilen hava operasyonlarının savaştan etkilenen ülkede barış süreci koşullarına olanak sağladığını dile getirerek, "En önemli barış görüşmelerine koşulları oluşturmuş olmamız, ABD'nin yanı sıra savaşı sonlandırmak ve siyasi çözüm bulmak isteyen Suriye'deki muhalif güçlerle olumlu bir işbirliği oluşturmak" ifadelerini kullandı.

Suriye'de terör örgütlerine karşı verilecek mücadelede Şam yönetimine destek vermeye hazır olduklarını tekrarlayan Vladimir Putin, "Suriye hükümetine destek vermeye devam edeceğiz. Bu mali yardım sağlanması, askeri eğitim verilmesi, silah tedariki konularının yanı sıra istihbarat, operasyonlara hazırlama ve doğrudan destek verilmesi alanlarında da olabilir" ifadelerine yer verdi.

Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarını arttırabileceğinin sinyallerini veren Rusya Devlet Başkanı Putin, "Gerekirse, bölgedeki durumla ilgili olarak hava operasyonlarını sadece birkaç saat içinde arttırabilir ve tüm cephanelerimizi kullanabiliriz" dedi. Putin, askeri personeli hedef alabilecek herhangi bir tehdide karşı Suriye'deki savunma sistemini kullanacaklarının altını çizen Putin, "Uluslararası normların esaslarına göre hareket ediyoruz. Hiç kimse Suriye'ni hava sahasını ihlal etme hakkına sahip değildir. Kazaları önlemek için kullanılacak etkili yöntem Amerikan tarafı ile geliştirilmiştir. Ancak, tüm taraflar bilgilendirilmiş ve hava savunma sisteminin Rus personeline yönelik tehditlere karşın konuşlandırıldığı bilgilendirilmiştir" açıklamasını yaptı.

Suriye'deki güç dengesinin Rus güçlerinin çekilmesinin ardından sürdürülebileceğini vurgulayan Rus lider, Şam yönetiminin stratejik inisiyatif kazandığını ve kendi topraklarını savunmaya devam edeceğini kaydetti. Rusya'nın Suriye hükümet kuvvetlerini güçlendirdiğini aktaran Putin, Suriyeli güçlerin teröre karşı mücadelede başarılı olabileceğini sözlerine ekledi. "Suriye silahlı güçlerini kuvvetlendirdik. Bugün, teröristleri engellemenin yanında teröristlere karşı saldırılarını başarılı bir şekilde yürüteceklerdir" diyen Rus lider, Suriye'deki ateşkes ile ilgili olarak ise, ateşkesi ihlal edenlerin derhal ateşkes anlaşması dışında tutulması gerektiğini kaydetti.

Putin: “Suriye’deki Operasyonlar Etkili Bir Eğitim Oldu”

Putin: “Suriye’deki Operasyonlar Etkili Bir Eğitim Oldu”

Putin: “Suriye’deki Operasyonlar Etkili Bir Eğitim Oldu”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim