• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Putin, Doping Krizinde Rus Yetkilileri Suçladı

Putin, Doping Krizinde Rus Yetkilileri Suçladı
Vladimir Putin'in konuşması Putin, doping krizinde Rus yetkilileri suçladı. Putin, bu tür durumun bir daha yaşanmaması için uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapılmasını istedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus sporcuların doping kurallarını ihlal etmesinde sorumluluğun yöneticiler ve antrenörlerde olduğunu söyledi. Putin, "Yöneticilerimiz, uluslararası kurumlar tarafından belirlenen yasaklı maddeler listesinde zamanında güncelleme yapmadı" dedi.

YETKİLİLERİ SUÇLADI

Hükümet toplantısında Rus sporcuların doping ihlalleri konusunu gündeme getiren Vladimir Putin, bu konuda bütün sorumluluğun, sporcuları yasaklı maddeler listesinin güncellendiği konusunda zamanında bilgilendirmeyen antrenörler ve yöneticilerde olduğunu ifade etti.

"ZAMANINDA GÜNCELLEMELER YAPILMADI"

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Putin, "Spor yöneticilerimiz, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (WADA) bazı maddelerin yasaklı maddeler listesine alması kararının önemini anlamayarak uluslararası kurumlar tarafından belirlenen yasaklı maddeler listesini zamanında güncellemedi. Sporcu, antrenör ve diğer uzmanları zamanında bilgilendirmedi" ifadelerini kullandı.

İŞBİRLİĞİ YAPILMASINI İSTEDİ

Rusya Spor Bakanlığı ve Federal Biyomedikal Ajansı'nı da eleştiren Putin, bu tür durumun bir daha yaşanmaması için Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve WADA gibi uluslararası kuruluşlarla aktif işbirliği yapılmasını istedi.

HÜKÜMETE TALİMAT VERDİ

Rusya'da dopingle mücadele kanunlarının da sertleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Putin, bu konuda yeni tekliflerini sunmaları amacıyla hükümete talimat verdiğini de açıkladı.

BİRÇOK SPORCU DOPİNG KULLANDI

Buz patenci Ekaterina Bobrova, tenisçi Maria Sharapova, sürat patenciler Semyon Elistratov, Pavel Kulizhnikov ve Ekaterina Konstantinova, voleybolcu Aleksander Markin ve biatlet Eduard Latypov 1 Ocak'ta WADA tarafından yasaklı maddeler listesine alınan meldonyum maddesi kullandığı gerekçesiyle doping testinden geçemeyen Rus sporcular arasında yer almıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim