• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Pürsünler Mahallesi’nde bir gelenek devam ediyor

Pürsünler Mahallesi’nde bir gelenek devam ediyor
Balıkesir'in Sındırgı ilçesi Pürsünler mahallesinde yöresel lezzetler geleneği sürdürülüyor.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesi Pürsünler mahallesinde yöresel lezzetler geleneği sürdürülüyor. Köy meydanında toplanan kadınlar yöreye özgü lezzetleri yapıyor ve misafirlerine ikram ediyor.

Sındırgı Belediyesi ve Sındırgı Meslek Yüksekokulu işbirliği ile süre gelen kültür kayda alınıyor. Yöresel lezzetlerin yapılışı ve tarifleri Sındırgı'nın lezzetleri kitabında ölümsüzleştirilirken, yöreye ait eski kıyafetler de köy meydanında sergileniyor.

Köy meydanında toplanan kadınlar uygulamalı olarak yöresel lezzetlerini, kültürel oyunlarını görücüye çıkardılar. Otlu siniden, saç gözlemeye, kabaklı böreğe ve kendi ürettikleri doğal nişastadan oluşan helvaya kadar yöresel lezzetlerin tanıtımı yapılırken, yöreye ait kaşık oyunu, kına gecesi gibi kültürel etkinlikler de gerçekleştirildi. Otizm farkındalık günü kapsamında da Otizmli bir genç gelin oldu. Eski kına gecesi de bu şekilde yansıtıldı. Yöreye özgü gelin başı da burada sergilendi. Gencin mutluluğu ise gözlerinden okundu. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı da etkinliğe katılarak Pürsünler mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Yazıcı'ya Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve eşi Yaşiye Yavaş, İlçe Kaymakamı Ercan Ateş'in eşi Nafize Yılmaz Ateş, Balıkesir Valiliği personeli eşlik etti.

Vatandaşlar ile bir süre sohbet eden ve yöresel lezzetlerin tadına bakan Yazıcı, "Bugün Sındırgı ilçemizde ev ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Ziyaretlerimizin sonrasında Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş'ın daveti üzerine Pürsünler mahallemize geldik. Burada çok güzel bir şekilde geleneklerin yaşatıldığını ve vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu gördük. Sındırgı gerçekten güzel bir ilçe ve bu geleneklerin yaşatılması da muhteşem bir şey. Geleneklerin geleceğe aktarılması için de önemli bir hadise. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Bizlere bu samimiyeti ve doğallığı yaşatan mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum. Bizler de her zaman vatandaşlarımızla iç içe olmaya onların sorunlarını dinlemeye ve çözüme kavuşturmaya özen gösteriyoruz" dedi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ise, "Termal turizm ile gelişen ilçemizde unutulmaya yüz tutmuş değerleri gün yüzüne çıkarıyoruz. Termalle kalmıyor kültür turizmine de katkı sağlıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Çaygören mahallemizde ilçemize gelen misafirleri aynı şekilde ağırlamış, doğal ve samimi bir ortam hazırlamıştık. Bugünde Pürsünler mahallemizde bir geleneğin yaşatıldığına şahit oluyoruz. Sındırgı gerçekten her yönüyle muhteşem değerler taşıyor. Bizler de her alanda vatandaşlarımıza destek veriyor, projelerimize de turizmi geliştirme açısında yön veriyoruz" şeklinde konuştu.

Pürsünler Mahallesi’nde bir gelenek devam ediyor

Pürsünler Mahallesi’nde bir gelenek devam ediyor

Pürsünler Mahallesi’nde bir gelenek devam ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim