• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Pursaklar Muhtarlarından Büyükşehir’e Teşekkür

Pursaklar Muhtarlarından Büyükşehir’e Teşekkür
Pursaklar ilçesinin muhtarları, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye "Bölge Başkanlığı" kurarak faaliyete geçirmesi sayesinde, sorunlarının daha çabuk...

Pursaklar ilçesinin muhtarları, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye "Bölge Başkanlığı" kurarak faaliyete geçirmesi sayesinde, sorunlarının daha çabuk çözüldüğünü belirterek, Başkan Melih Gökçek'e teşekkür ettiler.

Pursaklar Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Aşan başkanlığında 21 mahalle muhtarı, bir süre önce Pursaklar Bölge Başkanlığı görevine getirilen Hamdi Kesgin ile biraraya geldiler.

Muhtarlar tarafından düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuşan Dernek Başkanı Aşan, Pursaklar'da sorunların çözülmesi için kurulan Bölge Başkanlığı'ndan dolayı çok memnun olduklarını belirterek, "Sayın Melih Başkanımız, Pursaklar'a öncelik tanıdı. Hamdi Başkanımızı da genel koordinatör olarak buraya atadı. Kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükşehir Meclis Üyesi ve Büyükşehir Pursaklar Bölge Başkanı Hamdi Kesgin de Bölge Başkanlığı'nın, Belediye Meclisi'nin 14.08.2015 tarihli kararı ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun, "tüzel kişiliği kaldırılan belediyelerin bulunduğu yerleşim birimlerinde, hizmetlerin aksamadan yürütülmesi amacıyla, belediyeler tarafından hizmet birimleri kurulabileceğine" ilişkin hükmü doğrultusunda kurulduğunu bildirdi.

Bir bölgeye en çok hakim olan insanların muhtarlar olduğunu belirten Kesgin, muhtarlardan başka kimsenin, o mahallenin, sokağın, caddenin sıkıntısını bilemeyeceğini kaydederek şunları söyledi:

"Bu yüzden de öncelikle sizlerle istişare ettik. Daha sonra ilçe belediyemizle, kaymakamımızla koordineli bir şekilde Büyükşehirimizin hizmetlerini size getirmeye çalıştık. Bu çalışmalarımızda bizlere verdiğiniz destekten dolayı da teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu çalışmalarımız hızlı şekilde devam edecek.

Pursaklar'da yaşayan tüm hemşerilerimizin Büyükşehir'den gelecek hizmetleri alması için biz burada yerinde hizmet vereceğiz."

MUHTARLARIN GÖRÜŞLERİ

Evren Öztürk (Altınova Mahallesi Muhtarı) : Pursaklar'a bölge başkanı seçtiği için Melih Başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Altınova halkı olarak, Başkan Hamdi Bey'e de teşekkür ediyoruz. Mahallemizde yıllardır en büyük sıkıntısını çektiğimiz konu, trafik lambalarıydı. Allah razı olsun, Melih Başkanımızdan. Konuya el attı ve 2 ay içinde trafik lambalarımız takıldı. Altyapı çalışmalarımız programa alındı.Halk Ekmek büfemiz en kısa zamanda gelecek.

Mustafa Onat (Merkez Mahallesi Muhtarı) : Mahallemiz, Pursaklar'ın en büyük mahallesidir. Sayın Başkanımız Gökçek'in koordinatör olarak görevlendirdiği Hamdi Bey sayesinde altyapı kuruluşlarıyla olan sorunlarımızı daha çabuk çözdük. Bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı çok mutluyuz. Pursaklar'da artık her yerde Büyükşehir'in hizmetleri var.

Şerafettin Can (Tevfik İleri Mahallesi Muhtarı) : Büyükşehir Belediye Başkanımız Gökçek'in Pursaklar'a bölge başkanı atamasından sonra getirilen hizmetlerden çok memnunuz. Taleplerimizi, sorunlarımızı yüz yüze iletebiliyoruz artık.

Arslan Ayhan (Eski Karaköy Mahallesi Muhtarı) : Mahallemizde bazı eksiklerimiz var, yol, asfalta ihtiyacımız var. Hamdi Kesgin Başkan geldikten sonra bölgenin durumu değişti. Gayet güzel oldu. Herşeyi hallediyor, çalışıyor.

Hasan Demirhan (Yeni Karaköy Mahallesi Muhtarı) : Yeni sistemle artık yapılacak işlerimiz hızlandı. Su, asfalt işlerimizde sıkıntı vardı. Onlar programlandı. Hamdi Başkanıma ve Sayın Başkanımız Gökçek'e çok teşekkür ediyoruz.

Mehmet Şahin (Pursaklar Fatih Mahallesi Muhtarı ) : Bölge Başkanı'na direkt ulaşabiliyoruz. Caddelerimiz, su, kanalizasyon gibi hizmetlerimiz anında yerine getiriliyor. Bundan dolayı çok mutluyuz. Caddelerimiz, asfaltımız, şehir estetiğinde projelerimizi dile getirdik. Yapımına başlandı, biz de çok rahatladık, elimiz güçlendi.

Eyüp Dağcı (Saray Osmangazi Mahallesi Muhtarı) : Hamdi Bey 4 aydır bizim mahalleye bir şeyler yapmak için uğraşıyor. Melih Başkan'a da çok teşekkür ediyorum. Bizim mahallede yürüyüş yolumuz, parkımız yok, bunların yapılmasını istiyorum.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim