• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Pursaklar Belediyesi 101. Yılında Çanakkale Şehitlerini Andı

Pursaklar Belediyesi 101. Yılında Çanakkale Şehitlerini Andı
Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "Çanakkale; Türk tarihinin en şanlı sayfalarından biri, gerçek anlamıyla imanın tekniğe meydan okuduğu zaferdir"...

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "Çanakkale; Türk tarihinin en şanlı sayfalarından biri, gerçek anlamıyla imanın tekniğe meydan okuduğu zaferdir" dedi.

Pursaklar Belediyesi, Selçuklu Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen "18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı'nda" ecdadı rahmet ve minnetle andı.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yıldönümünde Pursaklar Belediyesi özel programla şehitleri andı. Pursaklar Belediyesi'nce düzenlenen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programında 7'den 70'e herkes büyük bir ilgiyle ecdadı rahmet ve minnetle andı. Program öncesi Belediye Başkanı Selçuk Çetin, misafirlere Çanakkale Şehitleri anısına çorba ikram etti.

Çorba ikramının ardından Kur'an tilaveti ile başlayan 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma programına Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Prof. Dr. Mehmet Çelik, Anka Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Çelik, Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni turgay Güler, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, AK Parti Ankara Gençlik Kolları İl Başkanı Kurtcan Çelebi, ilçedeki yöneticiler ve çok sayıda davetli katıldı.

"İMANIN TEKNİĞE MEYDAN OKUDUĞU ZAFERDİR"

Millet Camii İmam Hatibi Abdurrahman Ayaz'ın okuduğu Kur'an tilavetinin ardından açış konuşması yapan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "Çanakkale; Türk tarihinin en şanlı sayfalarından biri, gerçek anlamıyla imanın tekniğe meydan okuduğu zaferdir" ifadelerini kullandı.

Çanakkale Savaşı'nın tarihin seyrini değiştirdiğinin altını çizen Çetin, Çanakkale ruhunun yeniden yaşatılması gerektiğini söyledi. Çanakkale Zaferi'nin bir direniş ve bir var oluş destanı olduğunu vurgulayan Çetin şunları kaydetti: "Çanakkale Zaferi 7'den 70'e bütün milletimizin bir direniş ve var oluş destanıdır. Çanakkale'nin vazgeçilmez olduğunun bütün dünyaya ilanıdır. Bizlere bu zaferi kazandıranları rahmetle minnetle anıyoruz."

Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara ise yaptığı konuşmada "Koskoca bir tarihimiz, birliğimiz, beraberliğimiz var. Çanakkale geçilmedi bundan sonra da geçilemeyecektir" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Pursaklar Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından seslendirilen Çanakkale Türküleri ile devam eden programın ikinci bölümünde Prof. Dr. Mehmet Çelik ve Gazeteci Yazar Turgay Güler, gündeme dair bilgiler vererek Çanakkale'yi anlattı.

"ÇANAKKALE YILLARCA İHMAL EDİLDİ"

Gazeteci Turgay Güler, "Türkiye'de sesini yükselten, Batı'ya bir şeyler söyleyen, One minute, dünya 5'ten büyüktür, terörün kökünü kazıyacağız, inlerinize gireceğiz diyen bir lider çıktı. Bu da dünyayı ve içimizdeki hainleri rahatsız etti" diyerek gündemi değerlendirdi. Çanakkale'yi anlatan Prof. Dr. Mehmet Çelik ise "1950'ye kadar yıllarca, Çanakkale programları yapmak yasaklandı. Gazete haberleri yapılmadı, romanlar yazılmadı, ders kitaplarında birer sayfa ile geçiştirildi" diyerek Çanakkale'nin ihmal edildiğini ifade etti.

Konferans sonrasında Ülke TV'de ekranlara gelen "Sıradışı Tarih" programı Pursaklar'dan canlı olarak yayınlandı.

Pursaklar Belediyesi 101. Yılında Çanakkale Şehitlerini Andı

Pursaklar Belediyesi 101. Yılında Çanakkale Şehitlerini Andı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim