• BIST 9456.73
  • Altın 2494.268
  • Dolar 32.5942
  • Euro 34.7914
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Pülümür Çayı'nda Kaybolan Kızını Aramaktan Vazgeçmedi

Pülümür Çayı'nda Kaybolan Kızını Aramaktan Vazgeçmedi
Tunceli'de 13 Mart 2015'te geçirdikleri trafik kazasında 3 yaşındaki kızı Pülümür Çayı'nda kaybolan Yunus Kavus, aradan geçen yaklaşık 1 yıla rağmen kızını aramaya devam ediyor.

Tunceli'de Yunus Kavus'un üç yaşındaki kızı 13 Mart 2015'te geçirdikleri trafik kazasında Pülümür Çayı'nın sularında kayboldu. Kavus, aradan geçen yaklaşık bir yıllık süreye rağmen kızını aramaya devam ediyor.

HİÇ OLMAZSA KIZININ CANSIZ BEDENİNE ULAŞMAYA ÇALIŞIYOR

Kazanın olduğu noktadan su yatağı boyunca Uzunçayır Barajı'na kadar olan kesimde kıyıdaki kayalar, çalılıklar arasında hiç olmazsa kızının cansız bedenine ulaşmak için çaba harcayan baba, duygularını AA muhabirine anlattı.

"3 YAŞINDAKİ KIZIM ARAÇTAN ÇIKMADI"

Kazada kendisiyle beraber beş kişinin kurtarıldığını ancak üç yaşındaki kızının ise araçtan çıkmadığını belirten Kavus, kaza sonrası ekiplerce Pülümür Çayı'nda yapılan tüm aramaların sonuçsuz kaldığını söyledi.

"ONU BULMAK İÇİN SÜREKLİ BURAYA GELİYORUZ"

Kavus, ekiplerce arama çalışmalarının sonlandırılmasının ardından kızını bulmak için tek başına da olsa çaba göstermeye devam ettiğini ve bundan vazgeçmeyeceğini dile getirerek, "Çarşamba Şeker Fabrikası'nda çalışıyorum ama fırsat buldukça buraya geliyorum. Geçen yıl çocuğu ne kadar aradıysak bir netice alamadık, onu bulmak için sürekli buraya geliyoruz" dedi.

ÇAYIN DEBİSİNİN ARTMASI UMUTLANDIRDI

Acılı baba için baharın gelip karların erimeye başlamasıyla çay suyunun debisinin artması da umut oldu.

Kızının küçük bedeninin bir yerlerde sıkışıp kalmış olduğuna ve kar sularının erimesiyle çağlamaya başlayan suyun, kızının bedenini bulunduğu yerden kurtaracağına inanan Kavus, şunları söyledi:

"SU BELKİ ÇOCUĞU OLDUĞU YERDEN OYNATIR"

"Baharın gelmesiyle dağdaki karlar eriyerek, suların çoğalmasına sebep oldu. Su belki çocuğu olduğu yerden oynatır düşüncesiyle geliyoruz. Tuncelilerden de yardım istiyorum, ırmak kenarına gelip de balık tutan, piknik yapanlar olursa Allah rızası için yardımcı olsunlar. Bulan, gören olursa bize haber versinler. Biz de fırsat buldukça gelmeye gayret edeceğiz."

Muş'tan Erzincan'a giden Kavus ve Sevgi ailelerinin bulunduğu otomobil, geçen yıl 13 Mart'ta Tunceli-Erzincan karayolunun 45. kilometresinde virajı alamayarak Pülümür Çayı'na düşmüş, içerisinde altı kişinin bulunduğu araç, çayda bir süre sürüklendikten sonra kayalıklara takılarak durmuştu. Tunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekiplerince, Yunus (42), Melek (33) ve Mustafa Kavus (6), Mehmet Sait (49) ve Remziye Sevgi (44) kurtarılmış, 3 yaşındaki Cümeysa Kavus ise suda kaybolmuştu.

ARAMALARDAN SONUÇ ÇIKMAMIŞTI

Kaza sonrası Cümeysa Kavus'u bulmak için Tunceli, Elazığ ve Erzincan Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Tunceli Belediyesi arama kurtarma ekipleri, Elazığ Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıç polisler ve Ankara 'dan gelen 10 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi tarafından Mart ayı sonuna kadar yapılan tüm çalışmalar ile baba Kavus'un başvurusu üzerine mayıs ayında 14 kişilik Jandarma Arama Kurtarma Timi'nce yapılan aramalardan sonuç çıkmamıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim