• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Pugedon İle Hayvanlar Aç Kalmayacak

Pugedon İle Hayvanlar Aç Kalmayacak
KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde ilk defa Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm Kutusu (PUGEDON), Kocasinan mahallesindeki 8...

KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde ilk defa Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm Kutusu (PUGEDON), Kocasinan mahallesindeki 8 Kasım Stadyumu'nun yanına yerleştirildi.

Belediye tarafından konulan PUGEDON ile ilgili yapılan açıklamada, "Sokak hayvanları için mama, su kaynağı oluşturma ve geri dönüşüm projelerinin sentezi olarak ortaya çıkan bir tasarımdır. Doğayı koruma ve aynı zamanda sahipsiz sokak hayvanlarına besin odakları oluşturmak için ideal bir projedir. PUGEDON, gerek çevre temizliğine katkısıyla, gerekse sokak hayvanlarına sağlıklı besin ve su kaynağı oluşturma fikriyle " Ekolojik Yaşama Destek " projelerine pratik ve yeni bir soluk kazandırmıştır. Amacına uygun, kullanımı rahat ve oldukça pratik olan bu tasarım, çocukların doğa sevgisi kazanımını ve çevre bilinci edinmesine de katkı sağlamaktadır. Sokak hayvanlarının yaşamını kolaylaştıran ve ekolojik hayata destek veren bu tasarım daha büyük kitlelere hizmet verdikçe sevimli dostlarımız daha sağlıklı beslenmiş olacak ve daha temiz bir çevreye sahip olmuş olacağız" denildi.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

PUGEDON ile ilgili teknik bilgilerin yer aldığı açıklamada, "Bütün gücünü üzerine yerleştirilen güneş enerjisinden almaktadır. Güneş olmadığı günlerde içindeki aküler sayesinde 50 bin kez çalışabilir. Zemin yaklaşık 1 metrekare, yükseklik de yaklaşık 2 metredir. Tamamen paslanmaz çelik malzemedir. Mama kabı, mamanın tane büyüklüğüne göre değişkenlik göstererek yaklaşık olarak 8 kilogram, maksimum olarak da yaklaşık 10 kilogram mama almaktadır. Plastik şişe, teneke kutu vb. atılabilir. PUGEDON yaklaşık 135 kilogramdır. PUGEDON bir mavi kapak projesi benzeridir. Toplumu bilinçlendirecek bir harekettir" bilgilerine yer verildi.

Pugedon İle Hayvanlar Aç Kalmayacak

Pugedon İle Hayvanlar Aç Kalmayacak

Pugedon İle Hayvanlar Aç Kalmayacak

Pugedon İle Hayvanlar Aç Kalmayacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim