• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Puana Göre Değil Hayale Göre Burs

Puana Göre Değil Hayale Göre Burs
Dünyanın en saygın üniversitelerinde uygulanan başvuru-kabul sistemini Türkiye'de ilk kez uygulayan Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), başvuru yapan öğrencileri...

Dünyanın en saygın üniversitelerinde uygulanan başvuru-kabul sistemini Türkiye'de ilk kez uygulayan Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), başvuru yapan öğrencileri mülakata alıp hayallerine ve gelecekten beklentilerine göre burs ile ödüllendiriyor.

Üniversite adaylarının sınav puanlarından önce kişisel özelliklerinin, yeteneklerinin, proje, istek ve hayallerinin önem kazandığı model, adaylara LYS ve YGS'den önce üniversiteli olma imkanı sunuyor. Apply BAU adı verilen modele başvuran adaylar, sanal ortamda yaptıkları başvurunun ardından sisteme dahil olabiliyor. Apply BAU ile adaylara, üniversite sınavından önce hayalindeki bölüme ilişkin burs imkanlarından da faydalanma şansı veriliyor. Apply BAU'ya başvuran öğrencilerin, öğretim üyeleriyle bir araya geldiği mülakatların Ege etabı İzmir'de gerçekleştirildi.

2014-2015 öğretim döneminde ilk kez uygulanan Apply BAU'ya 2016-2017 öğretim dönemi için toplam 5 bin 733 öğrenci başvuru yaparken, ülke genelinde 657 aday mülakat görüşmelerine katılacak. Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyan projede üniversite adayı öğrenciler, sınav puanı dikkate alınmadan sadece bugüne kadar biriktirdiği kişisel özelliği, varsa alanına dair geliştirdiği projeler ile değerlendiriliyor.

"BURSLA ÖDÜLLENDİRİYORUZ"

Yapılan üniversite sınavlarının milyonlarca genç için önem taşıdığını anlatan Apply BAU Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tunç Bozbura da, "Bu sınav becerileri ile meslekleri bir araya getirebiliyor mu? Bu büyük bir soru işareti. Bu konuyla ilgili dünyadaki uygulamalara bakıldığında öğrencinin yeteneğine uygun bölüm seçmesi, en etkin yöntem olarak görünüyor. Bunun için öğrenciye dokunmak, yeteneklerini öğrenmek, fikirleri ile meslek arasında ilişkiyi ortaya çıkarmak gerekiyor. Bu dokunuşla öğrenci için hangi meslek uygunsa yönlendiriyoruz. Bununla birlikte öğrenci kendini daha iyi ifade ediyor. Kendini daha iyi ifade eden öğrenciyi vizyonu ve gelecekten beklentilerini değerlendirip bir burs oranı ile ödüllendiriyoruz" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER MEMNUN

Apply BAU'nun hayat başarısının, akademik başarı anlamına gelmediğini gösterdiğini ifade eden öğrenci adayı Özce Şahin, "Burada insanlar tamamen hayat başarısı ve sosyalliğin üzerinde yoğunlaşıyor. YGS ve LYS gibi ders çalışmasını ölçen bir proje değil. İnsan kendine güven duyuyor. Proje, burs alıp Bahçeşehir Üniversitesinde okumanın seni ne kadar mutlu edeceğinin bir fragmanı gibi" dedi.

Daha YGS'ye girmeden üniversiteli olduğunu söyleyen Umut Çağıral ise Bahçeşehir Üniversitesinin yurt dışı imkanlarının çok geniş olduğunu ve bunun için tercih ettiğini dile getirdi.

Puana Göre Değil Hayale Göre Burs

Puana Göre Değil Hayale Göre Burs

Puana Göre Değil Hayale Göre Burs

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim