• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

PTT’de Eğitim Aldılar

PTT’de Eğitim Aldılar
Öğrenciler PTT'de eğitim aldılar. Refahiye Meslek Yüksek Okulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü 34 öğrenci PTT Erzincan Merkez Şube Müdürlüğü, PTT Erzincan...

Öğrenciler PTT'de eğitim aldılar. Refahiye Meslek Yüksek Okulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü 34 öğrenci PTT Erzincan Merkez Şube Müdürlüğü, PTT Erzincan Başmüdürlüğü ve PTT Erzincan Eğitim Merkezi'ni gezerek, burada pratik olarak eğitim gördüler. Refahiye Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Önder Sakal, Refahiye Meslek Yüksek Okulu Ulaştırma Hizmetleri Bölüm Başkanı Recep Macit ve PTT Eğitim Merkezi Eğitmeni İbrahim Yıldız önderliğinde geziye katılan 34 öğrenci ilk olarak PTT Erzincan Merkez Şube Müdürlüğü'ne gelerek burada süreçler hakkına bilgiler aldılar. Ardından, PTT Erzincan Başmüdürlüğü'ne geçen ekip burada da sevk ve dağıtım işlemleriyle ilgili PTT Erzincan Başmüdürü Mustafa Beşli'den bilgiler aldılar. Daha sonra PTT Eğitim Merkezi Eğitmeni İbrahim Yıldız öğrencilere burada eğitim verdi. Öğrencilere burada bilgi veren PTT Erzincan Başmüdürü Mustafa Beşli açıklamasında; "Erzincan Üniversitesi Refahiye Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine alanda eğitim vermek amacıyla kurumumuz ve Refahiye Meslek Yüksek Okulu işbirliği kapsamında öğlencilerimizi buraya onların istekleri doğrultusunda davet ettik. PPT'nin dağıtım hizmetleri ve postanın genelinde, postanın şahıslara ulaşımına kadar ne gibi işlemlerden geçtiğini fiili olarak, iş başında görerek öğrencilerimize eğitim veriyoruz. İnşallah bu8 etkinlik hem bizim için, hem öğrencilerimiz için yararlı olur. Çünkü bu çocuklar bizim geleceğimizdir. Onları en iyi şekilde yetiştirmek bizim görevimizdir. Okulda görmüş oldukları teorik bilgileri burada pratik olarak görüyorlar. İnşallah başarılı olmuşuzdur. Bu tür etkinliklerin artırılarak yapılmasında yarar görmekteyiz. Öğrencilerimize başarılar dilerim" dedi.

Gezinin son aşamasında ise 34 öğrenci PTT Erzincan Eğitim Merkezi'ne gelerek parasal posta eğitimi ile ilgili derse katıldılar. Öğrenciler yapılan bu geziden dolayı olukça mutlu olduklarını ve bu tür programların kendileri için faydalı olacağını söylediler. Geziyi değerlendiren Refahiye Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Önder Sakal açıklamasında; "Biz Refahiye Meslek Yüksek Okulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Posta programları kapsamında öğrencilerimize pratik olarak eğitim vermekteyiz. Bu yıl Posta Hizmetleri programıyla ilgili iki teknik gezi planladık. Bu yılda Erzincan Merkez'de de planlamamız vardı. Bugünkü teknik gezimizin aynısını 24 Mart günü ikinci öğretimdeki öğrencilerimizle yapacağız. Öğrencilerimizle birlikte PTT'nin üç tane ana birimini dolaştık. Öncelikle Erzincan PTT Merkez Şubeye bir ziyaret gerçekleştirdik. Oradaki süreçler hakkında bir eğitim programımız oldu. Daha sonra PTT Başmüdürlüğü'ne gelerek sevk ve dağıtım işlemleriyle ilgili bir programımız oldu. Başmüdürümüzde buradaki programımıza katılarak öğrencilere bir sunum yaptı. Gemimizde son olarak PTT Eğitim Merkezi'ne gelerek parasal posta eğitimi ile ilgili olarak bir eğitimimiz oldu. Sadece akademik anlamda teorik eğitimle ana elemanın yetişmesi mümkün değildir ve mesleki anlamda da yetişmesi mümkün değildir. Tabi ki bu tür teknik gezilerle eğitim programları olması gerekiyor. Bu anlamda da Üniversitemiz ve Rektörümüz bizi sonuna kadar destekliyor. Bu yıl ayrıca posta hizmetleri dışında raylı sistemlerle ilgili olarak bir eğitim programımız var. Bu programımız ise Sivas'ta gerçekleşecek. Bu anlamda da 45 öğrencimizle Sivas'ta eğitimlere katılacağız. Bu kapsamda da yoğun bir dönem geçireceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim