• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Psikolog Mavi’den Sınav Kaygısı Ve Stres Yönetimi Semineri

Psikolog Mavi’den Sınav Kaygısı Ve Stres Yönetimi Semineri
Seyhan Rotary Anadolu Lisesi'nin daveti ile "Sınav Kaygısı ve Stres Yönetimi" konulu bir seminer veren Acıbadem Adana Hastanesi Psikoloğu Meriç Mavi, öğrencilere...

Seyhan Rotary Anadolu Lisesi'nin daveti ile "Sınav Kaygısı ve Stres Yönetimi" konulu bir seminer veren Acıbadem Adana Hastanesi Psikoloğu Meriç Mavi, öğrencilere "Kaygınızı yok etmeye çalışmak yerine kontrolünüze almaya çalışın, motive olun!" mesajını verdi.

KAYGILARINIZI KORKU İLE KARIŞTIRMAYIN

Bedensel, duygusal ve zihinsel uyarılmışlık halinin sınav öncesi, sınavda ve sonrasında da devam etmesinin sınav kaygısını oluşturduğunu söyleyen Psikolog Meriç Mavi, "Kaygı, korku ile karıştırılmamalıdır. Kaygılar zihninizden ayrılmazlar ya da bir uyarana gerek duymadan var olabilirler" dedi.

Duyulan kaygıların her zaman kötü sonuçlara yol açmayabileceğini anlatan Psikolog Meriç Mavi, bazı öğrencilerin duygularını tanıyabildiklerini bu nedenlede kaygılarını kontrolleri altına almak için mücadele ederek bunuolumlu bir motivasyon şekline çevirmede kullanabileceklerini anlattı.

SINAV KAYGINIZ BİR MOTİVASYON ARACI HALİNE GELSİN

Psikolog Mavi, kaygının bilinmeyen, belirsiz durumlara verilen tepki olduğunu fakat sınavlara girecek gençlerin önlerine gelecek soruların ise yeterli düzeyde derslerine çalışmış öğrenciler için aslında bildik uyaranlar olduğunu söyleyerek, "Sınav kaygınızı kontrolünüz altına almaya ve bunu bir motivasyon aracı haline getirmeye çalışın. Her öğrencinin ders çalışma programı farklı olacağı gibi kendisini önündeki sınavlara motive etme tarzı da farklı olacaktır. Stres yönetimi kavramı çocukların hayatına çoğunlukla sınavlarla birlikte girebiliyor. Bu aşamada öğretmenler ve aileler de çocuklarla takım çalışması halinde olarak onları demotive hallerinden uzaklaştırabilirler" diye konuştu.

STRES YÖNETİMİNİ ÖĞRENİN

Sınav kaygısı nedeniyle oluşan stresin de yönetilmesinin mümkün olduğunu anlatan Psikolog Meriç Mavi, "Stres de tıpkı kaygı gibi yönetilebildiği takdirde olumlu sonuçlar doğmasına yardımcı olabilir. Küçük dozlardaki stres kişiyi yaptığı işe ya da uğraşa motive eder" dedi. Kaygı ve stresin fiziksel ve duygusal birtakım değişikliklere de yol açabileceğini anlatan Psikolog Mavi, bunların normal olduğunu ve korkulmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Psikolog Mavi’den Sınav Kaygısı Ve Stres Yönetimi Semineri

Psikolog Mavi’den Sınav Kaygısı Ve Stres Yönetimi Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim