• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Protokol ve öğrenciler halat çekerek eğlendi

Protokol ve öğrenciler halat çekerek eğlendi
Teknolojinin çocuklar üzerindeki etkisiyle unutulmaya yüz tutan sokak oyunları yeniden canlandırılmaya çalışılıyor.

Teknolojinin çocuklar üzerindeki etkisiyle unutulmaya yüz tutan sokak oyunları yeniden canlandırılmaya çalışılıyor. Kurumların işbirliğiyle hayata geçirilen "Okullar geleneksel sokak oyunlarıyla şenlendi" projesi kapsamında Şehzadeler ilçesindeki Dr. Ömer Faruk Meriç eğitim kurumlarında öğrenciler geleneksel sokak oyunlarıyla unutamayacakları bir gün geçirdi. Halat çekme yarışında protokol üyeleri ve öğrencilerin birlikte yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Manisa'da Şehzadeler Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü başkanlığında Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Şehzadeler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Gençlik Merkezleri Müdürlüğü, geleneksel sokak oyunlarının yeniden öğrenilmesini sağlamak amacıyla "Okullar geleneksel sokak oyunlarıyla şenlendi" Projesini hayata geçirildi. Proje kapsamında Dr. Ömer Faruk Meriç Eğitim Kurumları'nda geleneksel sokak oyunları etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler İlçe Milli Müdürü Ebubekir Ermiş, Okul Müdürü Şükrü Cansever, Şehzadeler İlçe Spor Müdür Vekili Fatih Umut Altınışık, Gençlik Merkezi Koordinatör Müdürü Ömer Kutlu, Ar-Ge Şube Müdürü Murat Aktaş ve gençlik merkezi gönülleri katıldı.

Öğrenciler etkinlikler çerçevesinde "Sek sek', "Yağ satarım bal satarım', "Halat çekme" ve "Çuval" yarışları ile gün boyu eğlendi. Protokol üyeleri de çocukların eğlencesine ortak olarak onlarla birlikte halat çekti.

Gençlik Merkezi Koordinatör Müdürü Ömer Kutlu, "Manisa'da bulunan Şehzadeler Gençlik Merkezi ve 75. Yıl Gençlik Merkezi olarak Dr. Ömer Faruk Meriç İlköğretim Okulu'nda çocuklarla beraber etkinlik yapıyoruz. Etkinliğimizin amacı şudur. Yeni nesil öğrencilerimiz, çocuklarımız geleneksel çocuk oyunlarını bilmiyorlar. Bunları öğretmemiz için, bunları öğrenmeleri adına bugün buraya gençlik merkezleri liderleri olarak bu projeyi uyguluyoruz. Çocuklarımızın birlikte oynamaları, ortak hareket etmeleri ve daha sosyal davranışlar kazanmalarını amaçlıyoruz. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gençlerimiz okullara giderek okullarda geleneksel oyun çizgilerini çiziyorlar. Sek sek oyunu, bal satarım yağ satarım, halat çekme oyunlar oynayarak çocuklarımızın güzel günler geçirmesini istedik. Diğer okullarda da bu etkinliğimizi gerçekleştireceğiz" dedi.

Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise, çocukların geleneksel oyunlarla tanışmasını sağlayan herkese teşekkür etti. Çocukların bilgisayar başından, telefon başından kafasını kaldırmadığından yakınan Çorumluoğlu, "Bizim zamanımızda sokakta oynadığımız basit oyunları çocuklara nasıl oynandığını yeniden hatırlatmak için güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Sırasıyla bütün okullarımızda bu oyunları yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Çocuklarımızdaki o heyecanı hepimiz çok yakından gördük. Önemli olan çocuklarımızın gülmesi, yarışma kültürünün oluşmasıdır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim