• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Projesini Hazırlayan İşletmeler KOSGEB’den Hibe Desteği Alacak

Projesini Hazırlayan İşletmeler KOSGEB’den Hibe Desteği Alacak
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Yozgat İl Müdürlüğü tarafından, 2016 yılında çağrıya...

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Yozgat İl Müdürlüğü tarafından, 2016 yılında çağrıya çıkılacak olan KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) tanıtıldı.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan tanıtım toplantısına, KOSGEB İl Müdürü Mustafa Işık, işletme temsilcileri ve esnaf yoğun ilgi gösterdi. KOBİ Uzmanı Makbule Yakışıklı, tarafından yapılan bilgilendirmede 2016 yılında çağrıya çıkılacak olan KOBİGEL kapsamında KOBİ'lerin yapacağı yatırımlara 300 bin lirası hibe, 700 bin lirası ise faizsiz kredi desteği olmak üzere toplam 1 milyon lira destek sağlanacağı söyledi.

Projenin amacının ülkenin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomide paylarının ve etkinliklerinin artırılması olduğunu ifade eden Yakışıklı, "Bu proje, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla hazırlayacakları projelerin desteklenmesidir. Potansiyel yararlanıcılar, ulusal, bölgesel ve ölçeksel öncelikte dikkate alınarak proje teklif çağrısında belirlenecektir." dedi.

KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilan edilen proje teklif çağrılarına yönelik proje hazırlayan KOBİ'lerin, kurul tarafından yapılan değerlendirmede destekleme kararı verilmesi durumunda destek alma hakkını kazanacaklarını ifade eden Yakışıklı, "Proje teklif çağrıları için ülke genelinde imalat sanayinin bütün sektörleri proje başvurusunda bulunabilecek, 3. 4. 5. ve 6. bölgelerde imalat sanayinin sadece düşük-orta düşük teknoloji düzeylerindeki sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ'ler proje başvurusunda bulunabilecek, imalat sanayi KOBİ'lerine, proje kapsamında yerli makine teçhizat alması durumunda yüzde 15 oranında ekstra destek verilecek." diye konuştu.

KOSGEB Girişimcilik Destek Programı'na göre, yeni girişimcilere KOSGEB tarafından verilen 30 bin lira hibe ve 70 bin lira faizsiz destek miktarının, 50 bin lira hibe ve 100 bin lira faizsiz destek olmak üzere 150 bin liraya çıkartıldığını ifade eden Yakışıklı, KOBİGEL destek başvurusunun ise 1 Nisan - 6 Mayıs 2016 tarihleri arasında elektronik ortamdan yapılacağını sözlerine ekledi.

Projesini Hazırlayan İşletmeler KOSGEB’den Hibe Desteği Alacak

Projesini Hazırlayan İşletmeler KOSGEB’den Hibe Desteği Alacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim