• BIST 9674.32
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Projeler Yerinde İncelendi

Projeler Yerinde İncelendi
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'a şehrin çevre ve alt yapı projelerini gezdirdi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'a şehrin çevre ve alt yapı projelerini gezdirdi. Başkan Yılmaz, Karadeniz'in tek atık su arıtma tesisindeki incelemede yaptığı açıklamasında tesiste önümüzdeki günlerde elektrik üretiminin yapılacağının müjdesini verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Samsun'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile yapımı devam eden golf sahası, Doğal Taş Üretim Fabrikası, inşaatı süren Panorama 1919 Müzesi ve Samsun Doğu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ni gezdi. Taş üretim fabrikasında Başkan Yılmaz ve Karaslan taş kırma makinesinin başına geçmeyi de ihmal etmedi.

METANDAN ELEKTRİK ÜRETİMİ YAPILACAK

Son olarak Karadeniz'in tek atık su arıtma tesisi olan Samsun Doğu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulunuldu. Burada açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, tesiste önümüzdeki günlerde elektrik üretiminin yapılacağının da müjdesini verdi. Yılmaz, "Şehrimizin çevre projelerine, alt yapı projelerine ve şehircilikle ilgili genelde yürüttüğümüz hizmetlere verdiği desteklerden dolayı AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan'a teşekkür ediyorum. Samsun'un belki 20 yıl ihtiyacını karşılayacak durumda olan büyük atık su arıtma tesisini birlikte inceleme fırsatı bulduk. Gelişmişlik ve teknolojik donanımı mukayese edecek olursak dünyanın en gelişmiş hangi şehrine giderseniz gidin ancak bu kadar ileri teknoloji kullanılan atık su arıtma tesisi ile karşılaşırsınız. Şehrimizdeki Atık Su Arıtma Tesisi Karadeniz'in tek atık su arıtma tesisidir. Hatta Türkiye'nin 8-7 ileri biyolojik arıtma tesisinden bir tanesidir. 35 milyon euro civarında kuruluş masrafı olan 105 bin metreküp gün kapasiteli Samsunumuzun bütün evsel atıklarını arıtarak 2,5 kilometrelik derin deniz deşarjı ile denize bıraktığımız modern bir arıtma tesisi. İleriki günlerde hedefimiz çökelti havuzlarında biriken çamuru bir operasyona tabi tutup onu metan gazına çevirmek ve o metan gazından da elektrik üretmek. Bu tesisin ihtiyacı olan elektriği oradan üretmek gibi hedefimiz var. Metandan elektrik üretme tesisi deniliyor. Önümüzdeki günlerde bunu gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

"SAMSUN ÖRNEK PROJE ŞEHRİ"

Projelere hayranlığını dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise şehirleri şehir yapan etkenlerden alt yapı ve üst yapı ile şehrin ruhunun ortaya çıkarılması için mücadele verdiklerini söyledi. AK Parti iktidara geldiğinde çok temel sorunların derinleştiği bir ülke devraldıklarını ifade eden Karaaslan, "Bırakın bunun gibi bir arıtma tesisini konuşmayı çok daha temel şeyleri konuştuğumuz bir zamandı. Çarpık yapılaşma vardı, şehirlerimizi bir ağ gibi örmüş gecekondulaşmalardan bahsediyorduk" diye konuştu.

Karaaslan şunları kaydetti: "14 yıl önce iktidara geldiğimizde çevre kirliliğinden, hava kirliliğinden bahsediyorduk. Çok şükür, bugün geldiğimiz nokta, dünya standartlarında ve hatta çoğu alanda dünya standartlarının çok daha üzerine geçmiş şekilde. Fakat bugünden sonra şehirlerin kimlikleriyle ilgili özellikle yapılacak çalışmaların, kimlikli şehirlerin, hem fiziksel yapısının aynı zamanda manevi dinamiklerinin ortaya çıkarılacağı çalışma gruplarının oluşturulması ve buna yönelik ilkelerin benimsenmesi, ilkelere yönelik projelerin hayata geçirilmesi noktasında bir tavır sergileyeceğimiz bir döneme giriyoruz. Bunu, parti olarak çok önemsiyoruz."

Karaaslan, Samsun'un örnek projelerin hayata geçirildiği bir şehir olduğunu sözlerine ekledi.

Projeler Yerinde İncelendi

Projeler Yerinde İncelendi

Projeler Yerinde İncelendi

Projeler Yerinde İncelendi

Projeler Yerinde İncelendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim