• BIST 9645.02
  • Altın 2414.538
  • Dolar 32.5801
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Projeler Techankara Proje Pazarı’nda Tanıtıldı

Projeler Techankara Proje Pazarı’nda Tanıtıldı
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, "Modern dünyanın ekonomik sisteminde eğer ürünlerinizi ticarileştiremiyorsanız fikirlerinizin bir anlamı...

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, "Modern dünyanın ekonomik sisteminde eğer ürünlerinizi ticarileştiremiyorsanız fikirlerinizin bir anlamı yok. Temel amacımız ürettiğimiz ürünlerin ticarileştirilmesi" dedi.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından ATO Congresium'da bu yıl beşincisi düzenlenen TechAnkara Proje Pazarı'nda, eloktronikten kimyaya, çevreden savunmaya, yazılımdan sağlık teknolojilerine yaklaşık yüz proje boy gösterdi. "Temel amacımız Ankara'daki bilimsel gelişmelerin, ticari olarak fikir aşamasında olan prototiplerin ticarileşmesidir" diyen Şayık, şunları kaydetti:

"Genel amacımız ise Ankara'nın teknoloji üssü olmasından dolayı bu ticari ürünleri büyük bir değere dönüştürüp Ankara'nın ticari hacmini, ödemeler dengesini ayarlamak temel amacımız. Bu sene beşincisini düzenliyoruz. Yaklaşık yüz proje geldi. Bu projelerden de seçtiğimiz on projenin Türkiye'de ve Amerika'daki kısmında ürünlerin ticarileştirilmesi konusunda çalışmalar yürüteceğiz. Özet olarak söylemek gerekirse modern dünyanın ekonomik sisteminde eğer ürünlerinizi ticarileştiremiyorsanız fikirlerinizin bir anlamı yok. Temel amacımız ürettiğimiz ürünlerin ticarileştirilmesi."

Proje uzmanları açtıkları stantlarda ziyaretçilere geliştirdikleri projeler ile ilgili bilgiler verdiler.

"SANAL BİR OKUL ORTAMI YARATTIK"

Holografik ekran içinde 3 boyutlu eğitim vermeyi amaçladıklarını söyleyen Proje Uzmanı Seren Külcüoğlu, "Kendi gözlüğü ve kendisine özel bir ekranı olan bir donanım içerisine biz bir içerik üreten bir proje yaptık. Burada sanal bir okul ortamı yarattık. Sanal okulun içerisinde öğrencilerin istedikleri herhangi bir konuya öğretmenleri tarafından belirlenen herhangi bir konuya ulaşıp içeriğini görme, detaylı şekilde inceleme şansı oluyor" diye konuştu.

"AMACIMIZ ETTE TAĞŞİŞ VE GDO İLE İLGİLİ PROBLEMLERİN DAHA KOLAY DAHA HIZLI ÇÖZÜLEBİLMESİ"

"İşlenmiş gıdalardan ve işlem görmüş etlerden DNA izolasyonunu pratik ve hızlı bir şekilde yapılmasını hedeflediklerini" belirten Proje Uzmanı Elçin Ekşi, "Hedeflerimiz doğrultusunda yaptığımız çalışmalarla bir ürün geliştirdik. Ürünümüz şuan da son haline geldi ve çalışır durumda. Amacımız ette tağşiş ve GDO ile ilgili problemlerin daha kolay daha hızlı çözülebilmesi için bir çözüm geliştirmek" ifadelerini kullandı.

Projeler Techankara Proje Pazarı’nda Tanıtıldı

Projeler Techankara Proje Pazarı’nda Tanıtıldı

Projeler Techankara Proje Pazarı’nda Tanıtıldı

Projeler Techankara Proje Pazarı’nda Tanıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim