• BIST 9524.59
  • Altın 2508.833
  • Dolar 32.5673
  • Euro 34.6971
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Projeler Eylem Planına Çevrilecek

Projeler Eylem Planına Çevrilecek
AK Parti Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı'nın Yıldız Teknik Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi Devlet Planlama Teşkilatı ile birlikte hazırladığı...

AK Parti Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı'nın Yıldız Teknik Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi Devlet Planlama Teşkilatı ile birlikte hazırladığı ve koordinatörü olduğu Erzurum-Erzincan-Bayburt Bölgesel Gelişme Planı, Kudaka ve DAP tarafından hazırlanan eylem planları üzerine istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Ilıcalı 22. Dönem milletvekilliği döneminde katkı sağladığı projeleri 26. Milletvekilliği döneminde aynı çalışmalarını güncelleyerek üzerine yeni kalkınma stratejileri ekledi. Yeni proje ürünlerinin hazırlanması ile İstanbul Ticaret Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve birkaç üniversiteden öğretim üyeleri ile yapılan toplantı sonucunda alınan kararlar ilgili bakanlara iletildi.

İL GELİŞİM EYLEM PLANI

KUDAKA 2014-2023 yılları arasında geçerli olacak yeni bir bölge planı hazırlama çalışmalarını başlattı. Milletvekili Ilıcalı, kalkınma ajanslarının çalışmalarını yakından takip etmek üzere KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Ali Çakal ve DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler'in katılım sağladığı bir toplantıya katıldı.

Bölgesel Gelişim Eylem Planı'nın KUDAKA'da yapılan ilk toplantısında ajansın bir önceki dönemde yaptığı kalkınma projeleri ve yeni proje çalışmaları tanıtıldı. Projelerin masada kalmaması ve bunların eyleme dönüştürülmesi gerektiğine vurgu yapan Milletvekili Mustafa Ilıcalı: "Kalkınma planlarının eyleme yönelik faaliyete geçirilmesi için bakanlarımızın desteğini istedim. Projelerde imzası olan ve bu projeleri uygulama alanında çalışma yürütecek akademisyenlerden ve bölgenin kalkınması için gönül vermiş insanlardan çekirdek kadro oluşturulmalı ve biran önce faaliyete geçilmeli. Projeler bu çekirdek kadro ile hayat bulacaktır." ifadelerini kullandı.

Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi ve çevre mühendislerinin bulunduğu bu toplantıda alınan kararlar doğrultusunda Projeler eylem planına dönüştürülecek.

Projeler Eylem Planına Çevrilecek

Projeler Eylem Planına Çevrilecek

Projeler Eylem Planına Çevrilecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim