• BIST 9679.8
  • Altın 2488.902
  • Dolar 32.4132
  • Euro 34.4178
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 15 °C

Proje Yarışmasında Ödüller Sahipleri İle Buluştu

Proje Yarışmasında Ödüller Sahipleri İle Buluştu
Çankırı Belediyesi'nin Türkiye Üniversitesi kapsamında Kentsel Tasarım Atölyesince düzenlediği proje yarışmasında ödüller yapılan törenle sahiplerine...

Çankırı Belediyesi'nin Türkiye Üniversitesi kapsamında Kentsel Tasarım Atölyesince düzenlediği proje yarışmasında ödüller yapılan törenle sahiplerine verildi.

Çankırı Belediyesi, Türkiye Üniversite kapsamında Ankara Üniversitesi ile ortaklaşa proje yarışması düzenledi. Düzenlenen yarışmanın ödülleri Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi'nde sahipleri ile buluştu.

Yarışmada, Ekolojik Kent Parkı Kentsel Tasarımı ve Uydu Kent Toplu Konut Alanı Ekolojik Kentsel Tasarımı olmak üzere iki dalda yapılan projelerin sunumu yapıldı. Her iki alanda da beşer projenin yer aldığı yarışmanın ödül törenine; Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Boz, Hasan Öztürk ve Selahattin Aykurt, Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Derelli, belediyenin teknik ekipleri ve projede yer alan öğrenciler katıldı. Jüri üyeleri arasında, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyeleri, Prof. Dr. Halim Perçin, Prof. Dr. Oğuz Yılmaz, Prof. Dr. Şükran Şahin, Doç. Dr. E. Figen İlke ve Yrd. Doç. Dr. Işıl Kaymaz yer aldı. Jüri üyeleri sunumu yapılan projelerin değerlendirip oylanması sırasında bir hayli zorlandı.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, göreve geldikleri günden itibaren Çankırı'nın peyzajına önem verdiklerini söyledi.

Türkiye Üniversitesi kapsamında Çankırı'da önemli projelere imza atacaklarının altını çizen Dinç, "Biz şehrimizde doğru olanı yapmak istiyoruz. Doğru olanı yapmak istediğinizde bilimle beraber olmak zorundasınız. Bilimin olmadığı, bilimin dokunmadığı hiçbir iş doğru çıkmaz. Dolayısıyla değerli hocalarımızın bize vermiş olduğu bilgiler, bilimle çalışmanın ne kadar doğru bir iş olduğunu ortaya koydu. Bu proje Çankırı için gerçekten çok anlamlı ve çok önemli bir çalışma. Bu proje aynı zamanda bizim vizyonumuz şehrimizin daha iyi noktalara gelmesi için önemli katkılar sağlamış olacak. Ben projede emeği geçen çok değerli hocalarımıza, proje sahibi genç kardeşlerimize, projeye kafa yoran, emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah el ele vererek Çankırı'yı daha ilerilere taşımak için bütün gayretlerimizi göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Üniversitesi'nin kendileri için önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Dinç, "Türkiye Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz projeler sayesinde üniversiteler arasında sosyo kültürel ilişkiler ortaya çıkıyor. Bu da hem şehrimizin tanıtımı açısından hem de gençlerimize sağlanan olanaklar açısından önemli bir yer teşkil ediyor. Gençlerimize imkan verildiği zaman neleri başarabildiklerine burada hep birlikte şahit oluyoruz. Ben her zaman genç kardeşlerimizin ve genç beyinlerimizin yanında yer almaya devam edeceğim" diye konuştu.

Jüri üyelerinin projeleri değerlendirip oylama yaptığı yarışmada Kent Park Ekolojik Tasarım Alanında Merve Akkaya ve Tuğçe Yıldırım birinci olurken, Selamethan Özcan ve Zeynep Çetiner ikinci oldu. Cem Utku Kurnaz, Alican Sezer, Cansu Kadı, Merve Dalkılıç ve Özge Aydemir de üçüncülüğü paylaştılar.

Uydu Kent Toplu Konut Ekolojik Tasarım Alanında ise Bilge Tarım, Merve Akkaya ve Tuğçe Yıldırım bir kez daha birincilik ödülü aldılar. Zeynep Çetiner, Selamethan Özcan, Nimet Kavgoğlu ve Harun Kılıçoğlu ikinciliği paylaşırken, Büşra Helvacı, Gamze Kılınç, Gökçe Yıldırım ile Meltem Çetinman da üçüncü oldular.

Törenin sonunda yarışmacılara ödülleri ve katılım belgeleri verilirken, Jüri üyelerine de plaket takdim edildi.

Proje Yarışmasında Ödüller Sahipleri İle Buluştu

Proje Yarışmasında Ödüller Sahipleri İle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim