• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Proje Sayesinde Bağımlılıktan Kurtuldular

Proje Sayesinde Bağımlılıktan Kurtuldular
Manisa'da, geçen yıl hayata geçirilen "Gençliğine ve geleceğine sahip çık, her türlü bağımlılık yapıcı maddeden uzak dur" projesi sayesinde çok...

Manisa'da, geçen yıl hayata geçirilen "Gençliğine ve geleceğine sahip çık, her türlü bağımlılık yapıcı maddeden uzak dur" projesi sayesinde çok sayıda genç bağımlılık yapan maddelerden kurtuldu. Uyuşturucudan sigaraya kadar bağımlılık yapan birçok maddeyi kendilerinden uzak tutan gençler, öğrendiklerini yaşıtlarıyla paylaşacaklarını söyledi.

Yunus Emre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzman Dr. Ümit Atman tarafından hayata geçirilen "Gençliğine ve geleceğine sahip çık, her türlü bağımlılık yapıcı maddeden uzak dur" projesinde gençlerin bağımlılık yapıcı maddelerden uzak duracaklarına dair verdikleri sözlerin sembol imzalarından oluşturulan kitap Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'na takdim edildi. Beraberinde lise ve üniversite öğrencileri ile Şehzadeler Kaymakamlığına gelen Ümit Atman, geçen yıl 10 bin 349 gence ulaştıklarını ve gençlerde maneviyat oluşturmak adına her türlü bağımlılık yapıcı maddeden uzak duracaklarına dair topladıkları sembol imzaların olduğu kitapta 9 bin 528 gencin imzasının yer aldığını belirtti. Kitap daha önce Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve Yunus Emre Kaymakamı Yüksel Topal'a da takdim edilmişti.

Projenin kendi hayatları üzerinde önemli değişim yaptığını kaydeden gençler, projeye başladıkları ilk günkü heyecanla yollarına devam ettiklerini söyledi.

ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ

Manisa İl Öğrenci Meclisi Başkanı Ali Tezer, "Gençliğine ve geleceğine sahip çık, her türlü bağımlılık yapıcı maddeden uzak dur" başlığı adı altında projeye başladıklarını söyledi. Bu proje adı altında birçok spor müsabakası, yarışma, tiyatro, harmandalı ekibi ve etkinlik düzenlediklerini anlatan Tezer, sözlerini şöyle tamamladı: "Bunları bize sağlayan Ümit Hanıma teşekkür ediyorum. Bizi destekleyen sayın valimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, belediye başkan yardımcılarımız, milli eğitim müdürlerimize teşekkür ediyorum. Projeyi geçen yıl başlatmıştık. Bundan sonra yetişen nesillere bu bilgiyi aktaracağız. Bağımlılık yapan maddelerin hem maddi hem manevi bütün zararlarını anlatıp gençliğe örnek olmak istiyoruz. Biz artık lise son sınıfı öğrencileriyiz. Ümit Hanımın sayesinde birçok toplantıya girdik ve bunların zararlarını anladık ve zararını anlatmaya devam edeceğiz."

BAĞIMLILIKTAN KURTULDUM

Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Emre Önal da, "Kötü alışkanlıklarını bırakanların başında sanırım ben varım. Sigarayı bırakmak istemiştim. İçimde zaten bırakma hevesi vardı. Bu proje sayesinde gerçek oldu. Daha da bilinçlendik bu konuda. Meslek lisesinde şöyle bir kavram vardır; meslek lisesi hep zararlı şeyler yapar, her şeye zarar verir gibi daha çok sorumsuz bir öğrenci tipi vardı. Biz bununla birlikte 247 öğrenci ile bu algıyı yıktık tamamen. Biz projeden gayet memnunuz. Ümit Hanıma çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

BAĞIMLILIK BİR BELA

Projenin mimarı Uzman Dr. Ümit Atman ise, gençlerin bu bir yıl boyunca çok güzel yol aldığını belirterek şunları söyledi:

"Ben hepsiyle gurur duyuyorum. Bir yıl boyunca epey yol aldık ama her defasında kartopu etkisiyle büyüyerek ilerledik. Yola çıktığımızda genç sayısı ile şuan yanımızda bulunan genç sayısı çok fark etti. Üniversiteli gençlerimizde aramıza dahil oldu. Bu proje bir dernek doğurdu, Manisa Bağımlılıkla Mücadele Derneği doğdu. Genç yüreklerle bu işi Manisa'da yürütmeye ant içtim açıkçası bir anne olarak. Son nefesime kadar bu şekilde devam edeceğim. Çünkü bağımlılık bir bela ve gençlerimizi bağımlılıktan korumak dışında yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Bir beyin hastalığı tedavisi var ama bağımlı olduktan sonraki süreç çok uzun, çok zahmetli. O yüzden gençlerin bu illete bulaşmadan önce farkında olup, onlara ait boşlukları doldurmalarını sağlamak için uğraşıyorum kendi adıma. Bu uğraşta yanımda gençleri görmek, onların yol aldığını görmek beni çok ama çok mutlu ediyor. Her biri benim gururum. Umarım biz daha da büyürüz ve Manisa gençliği olarak öncelikle tüm Türkiye'deki gençlere örnek oluruz. Projemiz de tüm Türkiye'ye örnek olur. Geleceğimiz olan gençlerimizle güzel şeyler yaparız. Türkiye olarak dünyaya örnek oluruz."

TÜRKİYE VE DÜNYA İÇİN ÖRNEK BİR ÇALIŞMA

Projeyi basın aracılığıyla yakından takip ettiğini kaydeden Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise, şunları söyledi:

"Bu proje kamuoyuna yayılması ve anlatılması gereken önemli bir proje. Güzel bir çalışma olmuş tebrik ediyorum. İnşallah bu tüm Türkiye'de yaygınlaşan bir proje olur, örnek olur. Çünkü gelişen dünya ve gelişen Türkiye bazı sıkıntıları beraberinde getiriyor. Bu sıkıntılarına çözüm bulunması gerekiyor açıkçası. Bu açıdan güzel ve örnek bir çalışma olmuş. Türkiye ve dünyaya örnek bir çalışma olmuş. Gençlerimiz bu işe gönül vermişler, söz vermişler. Söz vermek hayatta basit bir cümle değildir. Arkasında durulması gerekiyor. Benim en küçüğünden en büyüğüne hayatta önemsediğim noktalardan biri de insanın söz vermesi ve verdiği sözü yerine getirmesidir."

Proje Sayesinde Bağımlılıktan Kurtuldular

Proje Sayesinde Bağımlılıktan Kurtuldular

Proje Sayesinde Bağımlılıktan Kurtuldular

Proje Sayesinde Bağımlılıktan Kurtuldular

Proje Sayesinde Bağımlılıktan Kurtuldular

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim