• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Proje Değerlendirme Toplantısı Sincik’te Yapıldı

Proje Değerlendirme Toplantısı Sincik’te Yapıldı
Kız çocuklarının okula devam oranının artırılması, "Öğreniyorum, Öğretiyorum, Üretiyorum" başlıklı proje kapsamında, "Proje Değerlendirme ve Strateji...

Kız çocuklarının okula devam oranının artırılması, "Öğreniyorum, Öğretiyorum, Üretiyorum" başlıklı proje kapsamında, "Proje Değerlendirme ve Strateji Belirleme Toplantısı'nın 3'üncüsü Adıyaman'ın Sincik ilçesinde yapıldı.

AB-ÇSGB tarafından finanse edilen "Özellikle kız çocuklarının okula devam oranının artırılması" hibe programı kapsamında 517 referans no'lu "Öğreniyorum, Öğretiyorum, Üretiyorum" başlıklı proje kapsamında,"Proje Değerlendirme ve Strateji Belirleme Toplantısı" nın 3'sü Sincik ilçe merkezinde gerçekleşti. Toplantı öncesinde proje ekibi Sincik Kaymakamı Zafer Sağ" ı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.

Toplantıya Adıyaman Üniversitesi Gölbaşı Meslek Yüksekokulu Müdürü Nazif Çetin, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, Çelikhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Acar, Gerger İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Demir, Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın, Tut İlçe Milli Eğitim Müdürü Gökhan Deniz, Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, Proje Tematik İzleme Uzmanı Bekir Aydın ve Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Erdem Hilal katıldı.

Toplantıda öncelikle ilçelerde yapılacak olan kurslar ele alındı. Kurslarla ilgili verilen bilgide, hızlı Okuma Kursu, Lise 11. ve 12. Sınıflara yönelik olarak toplamda 635 öğrenciye 10 saatlik hızlı okuma kursu verilecek. Kursun verilme amacı öğrencilerin hızlı okuma becerilerinin geliştirilerek özellikle üniversite sınavlarında başarılı olmalarını sağlamak.

Çalışma ve Stres Yönetimi- Zaman Yönetimi Kursu, Lise öğrencileri ve öğretmenlere yönelik olarak gerçekleştirilecek kurs 22 Şubat 2016 tarihleri ile 16 Mayıs 2016 tarihleri arasında başlayacak. Kurs için katılımcı kayıtları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü üzerinde verilen katılımcı formu ile gerçekleştirilecek. Kursun amacı öğrencilerin ve eğitmenlerin çağın hastalığı konumunda olan stres ile başa çıkabilme ve zamanı en iyi şekilde kullanabilme becerisini kazandırmak.

İletişim ve ikna teknikleri kursu ise, bölgede çocukların özellikle kız çocukların örgün eğitime katılımını sağlamak adına her ilçede "Aile Ziyaret Ekipleri" oluşturuldu. Bu ekiplerin ziyaret ettikleri aile ve öğrencileri ikna edebilme becerilerini geliştirmek ve projenin amacı olan özellikle kız çocuklarının okullaşma oranlarının artırılmasına katkı sağlamak. Kurs 22 Şubat 2016-28 Mart 2016 tarihleri arasında seminer şeklinde gerçekleştirilecek.

Proje Değerlendirme Toplantısı Sincik’te Yapıldı

Proje Değerlendirme Toplantısı Sincik’te Yapıldı

Proje Değerlendirme Toplantısı Sincik’te Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim