• BIST 9458.34
  • Altın 2487.623
  • Dolar 32.5971
  • Euro 34.7998
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Profesyonel Askerlik Başvuruları Devam Ediyor

Profesyonel Askerlik Başvuruları Devam Ediyor
Profesyonel askerlik alımları kapsamında uzman erbaş ve sözleşmeli er uygulamasında başvurular devam ediyor.

Profesyonel askerlik alımları kapsamında uzman erbaş ve sözleşmeli er uygulamasında başvurular devam ediyor. Askeri ücretle çalışılacak mesleklere nazaran daha iyi maddi imkanlar sunan, gelecek vaat eden sözleşmeli erbaş ve er mesleği tercih edildiğinde gençlere çeşitli imkanlar sağlıyor.

Öngörülen uygulamadan en az ilköğretim veya yurtdışında dengi okullardan mezun olup, askerlik hizmetini erbaş veya er olarak tamamlayan bununla birlikte askerliğini yapmamış olanlar sözleşmeli er olmak için başvuruda bulunabiliyor. Ön şartlara uyan adaylar sağlık muayenesi, spor testi ve mülakatın ardından askeri eğitimden geçirilecekler.

Yetkililer tarafından önemle vurgulanan konu ise; askerlik görevini yapmamış olan gençlerin yüklü miktarda ücret alarak vatani görevini de yapma imkanı sağlanacak olması.

2 İLA 4 BİN TL ARASI MAAŞ, YILDA 45 GÜN İZİN

Türk Silahlı Kuvvetlerine alınacak olan sözleşmeli erler sigortalı sayılarak ve yıl 45 gün izin kullanabilecekler. Ayrıca sözleşmeli erlere birlik ve kritik görev durumuna göre 2 bin 144 ile 4 bin 182 TL arası maaş, hizmet yılına bağlı olarak 8 bin ile 79 339 lira arasında sözleşme sonunda ikramiye verilecek.

SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE ERLERE SUNULAN DİĞER İMKANLAR

2 bin 144 TL'den başlayan maaş ve bulunduğu birlik ve sözleşmeli erlikte geçen hizmet yılı esas alındığında 4 bin 182'ye yükselen maaş.

Birinci derece kritik illerde ve terörle mücadele harekatında görevli birliklerde hizmet verilmesi halinde bin 144 TL'ye ulaşan tazminat.

Yedi yılın sonunda sözleşmesi sona ererek ayrılan erbaş ve erlere 79 bin 339 TL tutarında ikramiye.

Giyecek, bakım, barınma ile iaşelerin devlet tarafından karşılanması.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre sigortalı olma.

İlk sözleşmeleri sona eren erbaş ve erler, uzman erbaşlığa ve astsubaylığa başvurularında önceliğe sahip olmaları.

Sözleşmeli erbaş ve er yedi hizmet yılını doldurarak ayrılanlar, ilgili mevzuattaki şartları taşımaları kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadrolara atanabilme hakkına sahip olabilecekler.

BAŞVURU KOŞULLARI NELER? MÜRACAATLAR NASIL YAPILACAK?

Adayların en az ilköğretim veya yurtdışı dengi okul muzunu olması gerekiyor. Müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla yirmi yaşından gün almış ve yirmi beş yaşını bitirmemiş olması aranmakta. Başvurular ise en yakın askerlik şubesine yapılabilmekte. Sınav tarihine kadar ön başvurular sürerken, 1996 doğumlular 01 Ocak 2016 tarihinden itibaren ön başvuruda bulunması halinde sınava davet edilecekler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim