• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Profesör Orhan Kural'a sigara dayağı

Çevreci profesör Orhan Kural, cafede sigara içenlere müdahale edince tartaklandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kural, konferans vermek için geldiği Zonguldak’ta kafede sigara içenlere müdahale edince tartaklanıp dövüldüğünü söyleyerek polise şikayette bulundu.

Sigara ile Savaş Vakfı Onursal Başkanı olan Prof. Dr. Orhan Kural, Zonguldak Çevre Koruma Derneği’nin düzenlediği ‘Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele’ konulu konferansa katılmak üzere kente geldi. Prof. Dr. Kural, konferans öncesi yaklaşık 1 ay önce açılan Demirpark Alışveriş Merkezi’ne giderek, ‘Gönül Kahvesi’ adlı kafeye oturdu. Kapalı alanda gençlerin sigara içtiğini gören Prof. Dr. Kural, uyarıda bulundu.

Gençler, ikazı dikkate almayınca Prof. Dr. Orhan Kural, onların fotoğrafını çekti, bu kez gruptakiler neden fotoğraflarının çekildiğini sorarak tepki gösterdi. Tartışmanın büyümemesi kafeden ayrılarak alışveriş merkezinin üst katına çıkan Prof. Dr. Kural, bu kez sigara içilmesi konusunda alışveriş merkezinin sahibi ve güvenlik görevlileriyle tartıştı.

Prof. Dr. Kural, alışveriş merkezinin sahibi Salih Demir, kardeşi Erdoğan Demir ve güvenlik görevlilerinin kendisini arka tarafa bir yere çekerek dövdüklerini, küfür ettiklerini ve silah çektiklerini iddia ederek polise gidip şikayette bulundu. Polis eşliğinde hastaneye götürülen Prof. Dr. Kural'a doktorlar herhangi bir dayak izi olmadığına ilişkin rapor verdi.

KONFERANSTA ANLATTI

Emniyette verdiği ifadesinin ardından Genel Maden İşçileri Sendikası salonunda, Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, İl Çevre ve Orman Müdür Nazmiye Uzun, öğrenciler ve Zonguldaklılar’ın katıldığı konferansa gelen Prof. Dr. Kural, konuşmasına alışveriş merkezinde yaşadığı olayı anlatarak başladı.

Konferans için kente erken geldiğini belirten Prof. Dr. Kural, şöyle dedi:

“Yolumuzun üzerinde gördüğümüz Demirpark Alışveriş Merkezi’ne girdim. Orada Gönül Kahvesi’nde oturdum. Sigara içildiğini gördüm. Sigara ile Savaş Vakfı Onursal Başkanı olarak müdahale ettim. Alışveriş merkezlerinde sigara içmek yasak. Kendilerine bunu söyledim. Beni hiç dikkate almadılar. Ben de fotoğraf çekmek zorunda kaldım. Fotoğraf çekince üzerime yürüdüler. Olay çıkmasın diye en üst kata çıktım. Orada oturdum. Alışveriş Merkezi’nin sahipleri Erdoğan Demir, kardeşi Salih Demir ve 4 arkadaşı üzerime yürüyerek ‘Gidin’ dedi. Ben de ‘Niye gideyim, ben burada oturacağım’ dedim. Beni arkada bir yere aldılar, çok kötü dövdüler, küfür ettiler, silah çektiler. Şu anda olay emniyette. Doktora gittik, rapor aldık. Onların da ifadeleri alınıyor.”

Alışveriş merkezindeki olay sırasında kendisinin kim olduğunu söylemediğini anlatan Prof. Dr. Kural, “Bugüne kadar da hiçbir yerde kimliğimi söylemedim. Söyleseydim belki de böyle bir şey yapmazlardı. Hepsi Erdoğan Demir’in ağzına bakıyordu. Ona ‘Başkan’ diyorlardı. Başkanın emriyle vurdular bana” diye konuştu.

Prof.Dr. Kural, salondakilerin de büyük şaşkınlık yaşadığı olayı anlattıktan sonra konferansına devam etti.

İŞYERİ SAHİBİ NE DİYOR

Demirpark Alışveriş Merkezi sahibi Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir ise Prof.Dr. Kural’ın iddialarının doğru olmadığını ileri sürdü.

Salih Demir, “Silah çekme, küfür etme, dövme olayı yok. Bu kişi sigara içen müşterilere, ‘Gidin’ demiş. Fotoğraflarını çekmeye kalkmış. Sonra yukarıya çıkmış, oradakilere bağırmış. Güvenlik görevlilerine tepki göstermiş. Ben zaten orada değildim. Kardeşim Erdoğan vardı. Gerekirse olayla ilgili ifade veririz” diye konuştu.

İstanbul Haber Ajansı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim