• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Profesör Garson

Profesör Garson
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyeliğinden emekli olan Prof.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyeliğinden emekli olan Prof. Dr. Doğan Perinçek, 23 Nisan'dan itibaren anlamlı bir kampanyaya imza attı. Prof. Dr. Perinçek, kampanya kapsamında 1 ay boyunca Çanakkale'deki çeşitli işletmelerde çalışacak. Bu işletmeler, karlarının yüzde 10'unu çocuklar için bağış yapacak.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden emekli olan Prof. Dr. Doğan Perinçek, köylerde yaşayan ihtiyaç sahibi çocukların eğitimine destek olmak amacıyla ilginç ve anlamlı bir kampanya başlattı. Çanakkale Valiliği ve Dernekler Müdürlüğünden izin alan Prof. Dr. Perinçek, ilk olarak bir bağış hesabı açtı. Prof. Dr. Perinmcek, bununla da kalmayarak, sembolik de olsa çalışmaya başladı. İlk olarak Çanakkale Kordon boyundaki bir kafede, garsonluk yapmaya başlayan Perinçek, gün boyunca sipariş alıp servis yaparak kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşların bağışlarını kabul etti. Perinçek'in çalıştığı işletme de, bir günlük karının yüzde 10'unu, kampanyaya bağışladı.

"ÖĞRENCİLERİMİZE ÜNİVERSİTEYE KADAR DESTEK OLMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle böyle bir girişim başlattığını söyleyen Prof. Dr. Perinçek, "Büyük lider Atatürk küçük kalplere, çocuklarımıza bir bayram hediye etti. Çocuklarımızın bu bayramı hakkıyla kutlaması için bizlere de görevler düşüyor. Özellikle çocuklar ve onların elleri öpülesi anneleri için bizlere görevler düşüyor. Çocuklarımıza Atatürk'ün armağan ettiği bu bayramı hakkıyla kutlaması için sorumluluklarımız var. O sorumlulukları yerine getirmemiz gerekiyor. Ben de bu çerçevede çorbada tuzum olsun niyetiyle, bir kampanya başlattım. Valilikten iznimizi alıp, bankada hesabımızı açtık. Bu kampanya çerçevesinde elde ettiğimiz geliri, Çanakkale'nin köylerinde ihtiyacı olan çocuklara bağışlayacağız. Onlara burs vereceğiz. Ya da onların giyecek imkanlarını sağlayacağız. Veya eğitimleri ilgili gerekli desteklerde bulunacağız. Bu kampanyanın ne kadar büyük olacağını şuanda kestiremiyorum. Eğer başarılı bir kampanya yaparsak, öğrencilerimize üniversiteye kadar destek olmayı düşünüyoruz. Köylerde çok büyük cevherler var. O cevherleri ortaya çıkarıp, Türkiye'ye kazandırmak istiyoruz. Bu kampanya çerçevesinde bir gün içinde Çanakkale esnafından, 7 büyük şirketten destek aldım. O destek beni çok umutlandırdı. Kampanyanın başarılı bir şekilde biteceğini sanıyorum. Sadece Çanakkale'den değil, Facebook sayfamda bu kampanya bilgisini verdikten sonra Çanakkale genelinden, Türkiye'den hatta yurtdışından açtığımız hesaba bağışlar gelmeye başladı. Projemiz bir ay sürecek. Eğer projede belli hedefler tutturursak, projeyi bir yıla çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Kampanya kapsamında çeşitli işlerde çalışacağını söyleyen emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek, "Bu çalıştığım yerlerdeki mal sahipleri, karlarının 10'unu bu kampanya için bağışlama sözü verdiler. Kendilerine de çok teşekkür ediyorum. İlk olarak bu kafeden başladık. Bundan sonra da Çanakkale'nin değişik kuruluşları, şuanda 7 tane ama sayı artabilir. Bir ay boyunca hizmet vereceğim. Oralarda bulunacağım. Bugün garsonluk, yarın öbür gün ise hiç çekinmeden işçi, çırak veya nasıl bir iş olursa olsun yapmaya hazırım. Hatta kampanyaya destek veren bir şirket dedi ki; "biz burada sana yük taşıtırız" dedi. Ben de "yaparım" dedim. Hiç çekinmeden yaparım. Ben bu işe yola çıktığımda, sadece laf olsun diye söylemedim" diye konuştu.

Prof. Dr. Doğan Perinçek, haber çekimi için gelen gazetecilere de çay servisi yaptı. Kampanyaya ilk katkıyı da, basın mensupları gerçekleştirdi.

Profesör Garson

Profesör Garson

Profesör Garson

Profesör Garson

Profesör Garson

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim