• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Profesör Çiftin Altın Ve Paralarını Alan Dolandırıcılar Yakalandı

Profesör Çiftin Altın Ve Paralarını Alan Dolandırıcılar Yakalandı
Samsun'da profesör karı-kocanın 100 bin liralık ziynet eşyaları ile 3 bin euro ve 900 dolar paralarını alan 2 telefon dolandırıcısı, Samsun polisinin...

Samsun'da profesör karı-kocanın 100 bin liralık ziynet eşyaları ile 3 bin euro ve 900 dolar paralarını alan 2 telefon dolandırıcısı, Samsun polisinin takibi sonucu Ankara'ya kaçarken yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mustafa Demirağ (48) ve Prof. Dr. Güzin Demirağ (47) çiftinin Samsun'un Atakum ilçesi Mimarsinan Mahallesi'ndeki evini dün sabah saat 09.20'de telefon dolandırıcıları aradı. Dolandırıcılar, evdeki bakıcı Şekibe K.'ye (56) kendilerini polis olarak tanıtıp banka soygunu ile ilgili operasyon yürüttüklerini söyleyerek, profesör çiftin cep telefonu numaralarını aldı. Prof. Dr. Mustafa Demirağ ve eşi Prof. Dr. Güzin Demirağ'ı cep telefonlarından arayıp dolandırmak isteyen kimliği belirsiz şahısların tuzağına düşmeyen çift, inanmayıp telefonu kapattı. Ancak dolandırıcılar, çiftin evini telefonla yeniden arayıp temizlikçi kadın Şekibe K.'ye karı-koca doktorların karakolda olduklarını ve ifade verdiklerini belirterek, evde bulunan altın ve paraları bir torbaya koyup Seyfi Demirsoy İlk ve Ortaokulu yanına getirmelerini istedi. Bakıcı kadın, evde bulunan yaklaşık 100 bin lira değerindeki ziynet eşyası ve kişisel takılar ile 3 bin euro ve 900 dolar para bulunan torbayı saat 11.30 sıralarında okulun yanında polis zannettiği dolandırıcılara teslim etti. Kısa süre sonra dolandırıcılık olayı ortaya çıkınca doktor çift polise şikayette bulundu. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Barosu ekipleri olayla ilgili özel ekip kurdu ve güvenlik kameralarından da yola çıkarak dolandırıcıların para ve altınları teslim aldıkları okulun 200 metre yakınında bir taksiye bindiklerini tespit etti. MOBESE kayıtlarından önce taksinin plakası ve daha sonra gidiş istikameti takibe alındı. Taksinin Samsun Yusuf Ziya Yılmaz Otobüs Terminali'ne gittiğini tespit eden polis, daha sonra iz sürüp dolandırıcıların bir otobüs firmasından saat 13.30'da Ankara'ya bilet aldıklarını belirledi.

Otobüsün kaptanı ile telefon bağlantısı kuran Samsun polisi, dolandırıcılar Hamza S. (27) ve Çetin K.'yi (21) yolcu otobüsünün içinde Çorum çevre yolunda yakalattı. Yakalanan dolandırıcılar ile birlikte doktor çiftin altın ve paraları da ele geçirildi. Çetin K.'nin üzerinde Ömer S. adına üzerinde kendi fotoğrafının bulunduğu sahte kimlik bulundu.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu'nda sorgulanan Hamza S. ve Çetin K., suçlarını itiraf ederek, kendilerinin yönlendirildiğini ve emanet alacaklarını söylediklerini iddia etti. Polisteki sorguları tamamlanan dolandırıcılar, "dolandırıcılık ve sahte kimlik kullanmak" suçlarından bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

Profesör Çiftin Altın Ve Paralarını Alan Dolandırıcılar Yakalandı

Profesör Çiftin Altın Ve Paralarını Alan Dolandırıcılar Yakalandı

Profesör Çiftin Altın Ve Paralarını Alan Dolandırıcılar Yakalandı

Profesör Çiftin Altın Ve Paralarını Alan Dolandırıcılar Yakalandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim