• BIST 9777.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Profesör Aziz Sancar, dahi çocuklar ile buluşuyor

Profesör Aziz Sancar, dahi çocuklar ile buluşuyor
Tüm Üstün Zekalılar Derneği (TÜZDER), "Dahiler ve Üstün Zekalılar Günü" kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi'nde "Dahiler...

Tüm Üstün Zekalılar Derneği (TÜZDER), "Dahiler ve Üstün Zekalılar Günü" kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi'nde "Dahiler Dahildir!" konulu bir sempozyum tertip edecek. Sempozyuma Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar konuk olacak ve dahi çocuklara hitap edecek.

Sancar, "Üstün Zekalılar'da Motivasyon" konulu bir sunum yapacak. Biyokimya ve Biyofizik Profesörü Sancar, öğretmen ve velilere de önemli tavsiyelerde bulunacak.

TÜZDER Genel Müdürü Tunahan Coşkun, geleceğin inşasında üstün zekalı çocukların çok önemli bir yeri bulunduğuna işaret ederek, "Bu yılki programımızda özellikle üstün zekalı çocukların en önemli özelliklerinden olan bilinmeyeni keşfetme merakı ve motivasyondan yola çıkarak bu iki özelliği çok başarılı bir şekilde kullanan Prof. Dr. Aziz Sancar'ı geleceğin bilim adamlarıyla bir arada olması için onur konuğu olarak davet ettik." dedi.

Sancar'ın fikir ve bilime katkılarından söz eden Coşkun, "Böylesine büyük öneme sahip dahi insanlar için ülkemizde bir gün ve o güne özgü bir etkinlik düzenleme projemizi bu yıl da 22 Mayıs, Pazar günü gerçekleştiriyoruz. Amacımız düzenlediğimiz programla konunun bilimsel platformda konuşulması ve uygulamaya yönelik adımların atılmasıdır." ifadelerini kullandı.

"DAHİ VE ÜSTÜN ZEKALI ÇOCUKLAR KÜÇÜK YAŞTA TANILANMALI"

Dahi ve üstün zekalı çocukların zamanında fark edilmesi gerektiğini belirten Tunahan Coşkun, şu açıklamalarda bulundu:

"Geleceğimizi inşa edecek olan üstün zekâlı çocukların gereğince ve zamanında fark edilememesi, en uygun eğitimin sağlanamaması gibi nedenler yüzünden, böylesine önemli nitelikteki yetenekler silinerek toplumumuz için büyük bir kayıp olacaktır. Bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak için üstün zekalı çocukların küçük yaşlarda tanılanması ve durumlarına en uygun eğitim ortamı içerisinde yetiştirilmesi sadece TÜZDER'in değil; tüm toplumumuzun en önemli konularından biri olmalıdır. "

"DAHİ PARKLA EĞİTİMİ ÜST KONSEPTE TAŞIDIK"

Dahi ve üstün zekalı çocukların eğitimi konusunda yaptıkları çalışmalara da değinen TÜZDER Genel Müdürü, şöyle devam etti:

"Özellikle bu yıl eğitimcinin eğitimine ağırlık vererek çalışıyoruz. Geçen yıl başlattığımız üstün çocuklarla atölye çalışmalarını bir üst konsepte taşıyarak Türkiye'de üstünler için sıra dışı mekan olan "Dahi Park'ı uygulamaya koyduk. Bunun yanı sıra Türkiye'nin önemli üniversiteleri ile işbirliği yaparak, akademisyenlerden aldığımız destekle, zeka ve akıl oyunları eğitmenliği, STEM eğitici eğitimi gibi özel branşlarda da eğitimcileri eğitiyoruz."

'4. Dahiler ve Üstün Zekâlılar Günü" etkinliği TÜZDER tarafından, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin katkıları ile THY, Boğazhisar Eğitim Kurumları ve Hisar İntercontinental Hospital'ın sponsorluğunda tertip ediliyor.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim