• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Prof. Neyal: Türkiye’de 40 bin MS’li hasta var ancak yeterli bilgi yok

Prof. Neyal: Türkiye’de 40 bin MS’li hasta var ancak yeterli bilgi yok
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalından Prof.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalından Prof. Dr. Münife Neyal, Türkiye'de yaklaşık 40 bin Multipl Sklerozlu (MS) birey olmasına rağmen hastalıkla ilgili bilincin ve bilgi seviyesinin yeterli olmadığını söyledi.

Konuya dikkat çekmek için başlatılan Gülümseten Turne'ye ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Neyal, "MS, her hastada farklılık gösterebilen ve farklı ilerleyebilen bir hastalık. Bu yüzden güncel gelişmelerin hasta ve hasta yakınlarına aktarılması büyük önem taşıyor. Türkiye'de yaklaşık 40 bin MS'li birey olmasına rağmen hastalıkla ilgili bilincin ve bilgi seviyesinin yeterli olmadığını görüyoruz. Gülümseten Turne'nin bu anlamda çok önemli bir ihtiyacı karşıladığını düşünüyor ve bu tarz projelerin artarak devam etmesini diliyoruz." dedi.

Multipl Skleroz (MS) hastalığına dikkat çekmek ve MS'li bireylere yol arkadaşlığı yapmak üzere Türkiye MS Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği "Gülümseten Turne" projesi finalini Prof. Dr. Münife Neyal ve Doç. Dr. Aylin Akçalı'nın ev sahipliğinde Gaziantep'te yaptı.

MS'li bireylerin yaşadıklarının içten bir bakış açısıyla canlandırıldığı etkinlikte Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli, Psikolog Serap Duygulu, Sosyal Güvenlik Uzmanı Prof. Dr. Cem Kılıç ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanı Prof. Dr. Savaş Gürsoy kendi uzmanlık alanlarıyla ilgili MS'li bireylerin hayatını kolaylaştıracak bilgiler paylaştılar.

Etkinlik kapsamında beslenmeden egzersize, iş hayatından aileye, psikolojiden sosyal haklara kadar yaşamın çok çeşitli alanlarında MS'li bir bireyin karşılaşabileceği pek çok sorun konusunda uzman görüş ve önerileri aktarıldı.

Prof. Neyal: Türkiye’de 40 bin MS’li hasta var ancak yeterli bilgi yok

Prof. Neyal: Türkiye’de 40 bin MS’li hasta var ancak yeterli bilgi yok

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim