• BIST 9530.47
  • Altın 2478.468
  • Dolar 32.4618
  • Euro 34.6712
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ’dan Öğrencilere YGS Öncesi Altın Tavsiyeler

Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ’dan Öğrencilere YGS Öncesi Altın Tavsiyeler
Üniversiteli adaylarının heyecanla beklediği YGS'ye günler kaldı. Üniversite sınavının gelecek şekillendirme adına önemli bir adım olmasına rağmen...

Üniversiteli adaylarının heyecanla beklediği YGS'ye günler kaldı. Üniversite sınavının gelecek şekillendirme adına önemli bir adım olmasına rağmen korkulan kadar belirleyici bir rolü olmadığını söyleyen Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, "Öğrencinin bir üniversitede herhangi bir bölümde ya da programda okumuş olması hayatı boyunca o mesleği yapacağı anlamına gelmiyor" dedi.

Adaylar, 13 Mart Pazar günü yapılacak üniversiteye geçiş sınavlarının ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için gün sayarken Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ öğrencilere; üniversite sınavları, tercihler, meslek seçimi ve Ankara'daki üniversite yaşamı hakkında bilgiler verdi. Tercihler ve meslek seçimi konusunda en önemli hususun öğrencilerin kendi istedikleri bölüme yerleşmeleri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, "Yaşam insana farklı kapılar açıyor. Bir üniversitede belli bir eğitim almak mutlaka yaşam boyunca o mesleği yapmak zorunda olduğu anlamına gelmiyor. İnsanın icra ettiği meslekle aldığı eğitim arasında farklılıklar olabiliyor. Dolayısıyla ilerisi için değiştirmek mümkün. Her şeyden önce gençler içini ferah tutsun ve kendi tercihlerini kendileri yapsınlar. Yaşları genç ve deneyimsiz olsalar da sevdikleri, mutlu olacakları, yetenekleri olduğunu düşündükleri mesleği kendileri seçsinler. Okuldaki rehber öğretmenlerinden, ailelerinden, çevrelerinden fikir ve öneri alsınlar ama etki ve baskı altında kalmadan son kararı kendileri versinler. Eğiticilik yaşamım boyunca gördüm ki başkalarının zorlamasıyla meslek tercihi yapan kişiler o mesleği sevmezlerse, yetenekleriyle örtüşmezse hayatları boyunca mutsuz oluyorlar" açıklamalarında bulundu.

"ANKARA, YAŞAMI KOLAYLAŞTIRAN BİR ÖĞRENCİ KENTİDİR"

Öğrenciler açısından Ankara'nın avantajlarına ve dezavantajlarına değinen Prof. Dr. Üçtuğ, "Ankara için "öğrenci kenti" denir. Gerçekten de doğrudur, yaşaması ve ulaşımı kolaydır. Herkesçe bilinen ve geldiğinizde hissedebileceğiniz akademik bir hava vardır. İyi bir üniversite eğitimi almak açısından burası kolay bir kenttir üstelik bu havayı solumak gençlere oldukça fayda sağlar. Sunduğu olanaklar açısından İstanbul ile karşılaştırıldığında daha kısıtlı olduğu söylenebilir. Fakat akademik yönü Ankara'yı ayrıcalıklı kılar. Gerçekten amacınız eğitim ise Türkiye'nin önemli eğitim kentlerinden biri burası" diye konuştu.

1997 yılından bu yana Ankara'da varlığını sürdüren Atılım Üniversitesi'nin bu yıl 20. yılını kutlayacağını ifade eden Üçtuğ, "Burası 20 yıllık geçmişiyle çok ciddi gelişim göstermiş bir üniversite. Kampüs açısından vakıf üniversiteleri arasındaki nadir okullardan bir tanesi. Kampüslerinin altyapısı çok büyük bir oranda tamamlanmış durumda. Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Sivil havacılık Meslek Yüksekokulu ile eğitim hizmeti veriyoruz" dedi.

Atılım Üniversitesi öğrenci profili hakkında da bilgi veren Üçtuğ, açıklamalarına şöyle devam etti: "Atılım Üniversitesi öğrencilerin yüzde 60'dan fazlasını Ankara'dan alıyor. Amacımız bunu Türkiye çapında yaygınlaştırmak. Sadece bir bölgenin üniversitesi olma düşüncemiz yok. Çünkü Atılım Üniversitesi aynı zamanda hem ulusal boyutta hem de uluslararası boyutta yer almayı hedefleyen bir üniversite. Öğrenci profilimizi Türkiye'nin her yerine yaymak istiyoruz. Aynı zamanda uluslararası olmaya gayret ediyoruz. Programlarımızın önemli bir kısmında İngilizce dilinde eğitim yapılıyor. Bu sebeple uluslararası öğrenciler için de bir cazibe merkezi halinde. İngilizce dilinde eğitim veren lisansüstü ve doktora programlarımız da var. Bu programlardaki yabancı öğrenci sayımız 500'ün üzerinde. Uluslararası bir üniversite olmak için gayret ediyoruz. Yabancı öğrenci sayısında son yıllarda yaşanan artış da bunun bir göstergesi."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim