• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Prof. Dr. Yavaş, Erzurum'da 'Cern'i anlattı

Prof. Dr. Yavaş, Erzurum'da 'Cern'i anlattı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü'nün, CERN Tanıtımı, İş Fırsatları ve Hızlandırıcı Teknolojileri...

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü'nün, CERN Tanıtımı, İş Fırsatları ve Hızlandırıcı Teknolojileri Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Meclis Başkanı Saim Özakalın, ülkemizde yüksek teknolojili üretimi ve AR-GE faaliyetlerini destekleyecek Hızlandırıcı Teknolojileri Merkezleri'nden birinin de Erzurum'a kurulmasını istedi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıya, ETSO meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, işadamları, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın, yeni dünya düzeninde firmaların büyük ölçekli projelerle, yüksek teknolojiye, AR-GE'ye yatırım yapmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Bu durumun hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkeleri yeni arayışlara sevk ettiğini söyleyen Özakalın, "Ülkemizin ilk 10 ekonomiden biri olma hedefi çerçevesinde; sanayicilerimizin tüm fırsatları değerlendirmesi gereken bir dönemdeyiz. Sanayiciler olarak bugün arzu edilen düzeyde olmasak da geleceğimizi planlamak ve şekillendirmek gibi bir sorumluluğumuz da bulunmaktadır. Bugün özellikle inşaat, mühendislik, bilişim, elektronik sektörlerine yeni ufuklar açmak açısından bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Erzurum'da ağırlıkla inşaat, gıda, turizm, tarım ve hayvancılık sektörleri ile ülke ekonomisine katkıda bulunmaya çalışan iş dünyası, özellikle İklim şartları nedeniyle ciddi zorluk çekiyor. Ancak şehrimizin iklim koşulları bazı sektörler için de büyük avantaj oluşturuyor kış turizmini başta sayıyoruz ama bilişim, elektronik alanlarında da soğuk iklimin ciddi avantaj sağladığını duyuyor, biliyoruz. İşte bu nedenle, bugün dikkatleri bu alanlara da çekmek istedik. Kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin öneminden hareketle; ETSO Vakfı olarak bir üniversite kuruyoruz. Özellikle teknoloji başlığının bölgemizin avantaj sağlayan yeni mesleklere yönelmesini ve yüksek teknolojili üretimi ve ihracatı desteklemesini arzu ediyoruz. Kurulma aşamasında olan üniversitemizin başarıya ulaşması ve ülkemizin kaynaklarının etkin kullanılması için gerekirse; üniversite kampüs alanımızın bir kısmını hızlandırıcı merkezleri için tahsis edebileceğimizi belirtmek istiyorum. Bu sebeple de toplantımızı önemsiyor, sunum yapacak hocalarımızın tecrübelerinden faydalanmayı ve işbirliği yapmayı arzu ediyorum." dedi.

Hızlandırıcı teknolojileri konusunda bir sunum yapan Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknoloji Enstitüsü yetkilisi Prof. Dr. Ömer Yavaş ise günümüz teknolojilerini; nükleer, uzay, savunma, enerji, biyoteknoloji, nanoteknoloji, bilgi ve iletişim, ulaşım, teşhis ve tedavi teknolojilerinin oluşturduğunu söyledi. Prof.Dr. Yavaş, Türkiye'nin Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü'ne (CERN) 2014 yılında ortak üye olduğunu hatırlattı.

Daha sonra söz alan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlık Özel Müşaviri Hakan Kızıltoprak da Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü'nün tanıtımı, ihale ve iş fırsatları konusunda açıklamalarda bulundu.

Toplantı sonunda Prof.Dr.Ömer Yavaş ve TOBB Başkanlık Özel Müşaviri Hakan Kızıltoprak'a, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın tarafından plaket verildi.

Prof. Dr. Yavaş, Erzurum'da 'Cern'i anlattı

Prof. Dr. Yavaş, Erzurum'da 'Cern'i anlattı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim