• BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Prof. Dr. Sevimli; Doğu’da TEK Merkeziz

Prof. Dr. Sevimli; Doğu’da TEK Merkeziz
Atatürk Üniversitesi Kardiyoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Sevimli, Türkiye de 7 merkezde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sadece A.Ü de, kurulan...

Atatürk Üniversitesi Kardiyoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Sevimli, Türkiye de 7 merkezde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sadece A.Ü de, kurulan "stroke" beyinde gelişen emboliyle artık ölümlerin yada kalıcı felç kalmaların son bulacağını söyledi.

Prof. Dr.Sevimli, " Beyinde atan emboli sonucu hastalar hayatlarını kaybediyordu ya da felç kalıyordu. Şimdi, emboli attığı zaman hasta 3 ila 6 saat arasında hastanemize gelebilirse, pıhtıyı operasyonla alıyoruz ve kişi yürüyerek evine dönebiliyor" dedi.

Bu tedavi yönteminin Türkiye'nin batısında 7 merkezde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Serdar Sevimli, "Ankara'dan bu tarafa bu tedavi uygulanmıyor ne yazık ki. Çok sağlıklı bir insanın çeşitli nedenlerden dolayı beyin damarlarında "halk arasında bilinen emboli" gelişiyor. Yani kan damarın içerisinde pıhtılaşıyor. O anda kişi felç kalıyor ve yüzde 80'i ölümle sonuçlanıyor. Eskiden böyle hasta olunca gözlem altına alınıyordu ve bekleniyordu. Pıhtı kendi kendine çözülmez ise hasta hayatını kaybediyordu. Çözülse bile felç kalma olasılığı çok yüksekti. Şimdi bu tedaviye hastanemize kurulan "stroke" bölümünde çok rahat tedavi edebiliyoruz" dedi.

Hastane Doktorlarından Yard. Doç. Dr. Gökhan Özdemir ile birlikte pıhtılaşmayı tedavi ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Serdar Sevimli, " Hasta 3 ila 6 saat arasında hastanemize gelebiliyorsa tedavi etme şansımız çok yüksek. Hastanın beyin damarlarına giriyoruz ve pıhtıyı oradan çıkarıyoruz. Hasta yürüyerek evine gidebiliyor." Dedi.

DOĞU ANADOLU'DA TEK

'Stroke" merkezi'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde sadece A.Ü'de yapıldığını dile getiren Prof. Dr. Sevimli, "Sağlık turizmi açısından bu çok önemli. Beyinde ki emboli tedavisi ne Güneydoğu'da ne Karadeniz de ne Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde var. Şu an ki tek merkez biziz. Erzurum bu konuda oldukça şanslı bir il. Günün tamamında hastalarımıza hizmet ediyoruz ve bu da bizi her anlamda mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim