• BIST 9524.59
  • Altın 2523.397
  • Dolar 32.5629
  • Euro 34.6325
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Prof. Dr. Şahinoğlu, Rektör Adayı

Prof. Dr. Şahinoğlu, Rektör Adayı
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, Haziran ayında yapılacak OMÜ Rektörlük seçimi için aday olduğunu açıkladı.

Daha önce iki dönem OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı görevinde bulunan Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, OMÜ Rektörlüğü'ne aday olduğunu söyledi.

"BİLGİNİN ÜRETİLİP SANAYİYE SERVİS EDİLDİĞİ YERDİR ÜNİVERSİTE"

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı döneminde, arkadaşlarıyla birlikte önemli görevlere imza attıklarını ifade eden Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, "OMÜ Tıp Fakültesi'ni arkadaşlarımızla birlikte önemli noktalara taşıdık. Üniversiteler, bulundukları şehirler için büyük önem arz eder. Çoğu şehir ve üniversite birbirinden kopuk yaşar. Bu o şehir ve üniversite için önemli bir eksikliktir. Bunlar et ve tırnak gibidir. Bilginin kaynağı olan üniversiteleri şehirden ayrı tutamazsınız. Üniversitenin o şehre katkısı, sadece bilgi üretmek değildir. Çalışanıyla öğrencisiyle de o şehrin ekonomisine ciddi katkı sağlar" dedi.

"SAĞLIK ÖNEMLİ İSTİHDAM SAĞLAR"

Bilimsel ve akademik çalışmalarının yanında istihdamın artırılmasına yönelik, başta sağlık ve eğitim alanlarında olmak üzere birçok yatırımın hayata geçirilmesinde özel müteşebbislere de öncülük ettiğini belirten Prof. Dr. Şahinoğlu, "Sağlık, doktor ve hasta ilişkisi olarak görülür. Oysa ortada sadece böyle bir durum yoktur. Sağlık son yıllarda önemli derecede istihdam alanları oluşturmuştur. Bununla da kalmayıp yaklaşık 30 yıl boyunca başta Hekimler Birliği Vakfı, İlim Yayma ve Eğitim Vakfı, Aydınlar Ocağı, OMÜ Vakfı, Ensar Vakfı ve daha birçok sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına destek vererek, medeniyetimizin yeniden inşa edilmesinde görev alacak ülkemizin ve insanlığın ihtiyacı olan sağlam, seciyeli, seviyeli, dürüst, çalışkan, güvenilir, ülkesine, köklerine ve kültürüne bağlı nesillerin yetişmesine katkı vermeye gayret ettik. Bu anlayışla ve "insanı yaşat ki, devlet yaşasın" düsturuyla hareket ettik" diye konuştu.

ŞAHİNOĞLU KİMDİR?

1976 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, yüksek lisans eğitimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, doktora eğitimini ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Bölümü'nde tamamladı. Çeşitli üniversitelerde görev yapan Prof. Dr. Şahinoğlu, 1995 yılından beri OMÜ Tıp Fakültesi'nde görev yapıyor. Daha önce iki dönem OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlık görevini sürdüren, İngilizce ve Almanca bilen Şahinoğlu, halen OMÜ Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanlığı görevini sürdürüyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim