• BIST 9596.83
  • Altın 2479.762
  • Dolar 32.503
  • Euro 34.6364
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Prof. Dr. Özgür: "Bütün Benlerin Alınması Gerekmiyor"

Prof. Dr. Özgür: "Bütün Benlerin Alınması Gerekmiyor"
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Figen Özgür, vücutta oluşan benlerin üç sebeple alınabileceğini söyledi.

Benlerle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Özgür, normal bir insanın vücudunda 10 ile 40 arasında ben bulunacağına dikkat çekerek, benlerin yapısı hakkında şunları kaydetti:

"Doğumla birlikte bulunan, yenidoğan bebeğin vücudunun büyük bir bölümünü kaplayan ve üzerinde fazla miktarda kıl bulunan benler dev kıllı ben olarak anılırlar. Bu benler nadiren çocuğun tüm vücudunu kaplayarak, halk arasında "kurtadam" olarak bilinen görünüme neden olabilir".

Güneşe maruz kalma ve güneş ışınları, benleri oluşturan hücreler üzerinde uyarıcı etki oluşturduğunu söyleyen Prof. Dr. Özgür, "Bir başka neden olacakta gebelik esnasında hormonal nedenlerle benler büyüyebilir" şeklinde konuştu.

Kansere dönüşebilecek benlerin yapısı hakkında kesin bilgi vermenin mümkün olmadığını vurgulayarak, ailesinde deri kanseri olan veya dev kıllı beni olan hastaların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Vücutta oluşan benlerin üç sebeple alınması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Özgür, "Bunların ilki estetik açıdan göze hoş gelmeyen benlerdir. Aslında yüz bölgesindeki bazı benler estetik açıdan kişinin yüz hatlarını tamamlar. Bununla birlikte benin alındığı yerde iz kalacağı için kozmetik amaçlı olarak benlerini aldırmak isteyen hastaların bu konuyu plastik cerrahları ile görüşmesi gerekmektedir. Benlerin alınmasının ikinci nedeni üzerinde kanser gelişiminden şüphe edilen benlerdir. Üçüncü neden ise burun kanatlarının etrafı, göz kapağı ve dış kulak yolu gibi yerlerde ortaya çıkan benlerdir. Dev kıllı benlerde ise kanser gelişme ihtimali, normal bir bene göre oldukça fazla olduğu için küçük yaşlardan başlayarak bu benlerin alınması önerilmektedir" diye konuştu.

Prof. Dr. Özgür: "Bütün Benlerin Alınması Gerekmiyor"

Prof. Dr. Özgür: "Bütün Benlerin Alınması Gerekmiyor"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim