• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Prof. Dr. Özcan: “Çanakkale Zaferi Olmasaydı, Bağımsız Bir İslam Devleti Kalmazdı”

Prof. Dr. Özcan: “Çanakkale Zaferi Olmasaydı, Bağımsız Bir İslam Devleti Kalmazdı”
Bartın Valiliği ile Bartın Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen konferansta konuşan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.

Bartın Valiliği ile Bartın Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen konferansta konuşan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azmi Özcan, "Çanakkale Zaferi olmasaydı, o son ordu yenilseydi, bugün yeryüzünde bağımsız bir İslam devleti olmazdı" dedi.

Bartın Valiliği ile Bartın Üniversitesi'nin ortaklığında Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü nedeniyle "Çanakkale Savaşı'nın Düşündürdükleri" adlı konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi eski Rektörü, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azmi Özcan Çanakkale Zaferi'yle bugün İslamiyet'in bağımsız bir din olarak yaşanabildiğini belirterek, "Çanakkale Savaşı öncesi müttefik devletlerarasında yapılan toplantılarda konuşulanlar bize ders olmalıdır. Şairin dediği gibi o son cephe düşseydi, son ordu yenilseydi; yeryüzünde bağımsız hiçbir İslam Devleti olmayacaktı. Çanakkale Savaşını ve tarihimizi sadece gerçekleştiği tarihi bilerek değil, anlayarak bilmemiz gerekiyor. Ancak, ecdadımızın yaşadıklarıyla tecrübelenerek doğru adımlar atıp, özümüze uygun olarak olmamız gereken yerde olabiliriz" dedi.

"ÇANAKKALE SAVAŞI SENARYOSU, BUGÜN YİNE OYNANIYOR"

Çanakkale Savaşı öncesi İngilizler'in liderliğinde yeni bir dünya haritası çizildiğini aktaran Özcan, yazılan senaryonun Çanakkale Savaşı ile oynamaya başladıklarını ifade etti.

Özcan, 100 yıl önce oynanan oyunun bugün yine Türk Milleti üzerinde oynandığının altını çizerek, "Çanakkale Savaşı'ndan bir yıl önce İngiltere her şeyi planlamıştı. Osmanlı Devleti'nin direncini kırmak için Arap Yarım Adası'nda Mekke Emiri'ne çeşitli vaatler vererek ayaklanma çıkarttılar. Balkanlar'da da durum ortaydı zaten. Araplara bağımsız bir devlet ve hilafet sözü verdiler, Yahudilere merkezi Kudüs olan bir devlet sözü verdiler, diğer milletlere de aynısını yaptılar. Savaştan galip gelmeleri halinde vaat ettikleri bu şartlar, savaş sonunda gerçeğin ortaya çıkmasına neden oldu. Aynı topraklar birden fazla devlete verilmişti. İngiltere bunu inkâr etmedi; savaş şartlarının bunu gerektirdiği gerekçesiyle kendi aranızda anlaşmalarını söyledi. Bu da anlaşma değil kendi aranızda savaşın anlamına geliyordu. O günden bu yana Orta Doğu'da savaş ve kan hiçbir zaman durmadı. Çanakkale'de 100 yıl önce uygulanan bu senaryo, 100 yıl sonra bugün yine Türk milleti üzerinde uygulanmak isteniyor. İşte biz Çanakkale'den aldığımız bu dersle adımlarımızı doğru atmalıyız. Bilimle yoğrulan insanlar olarak hedeflerimizi doğru belirlemeliyiz" diye konuştu.

Etkinlik sonunda Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu ve Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan konuşmalarından dolayı Prof. Dr. Özcan'ı tebrik etti. Konferansa, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, il müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim