• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Prof. Dr. Nebi Özdemir: “Masal Karakterlerimiz Markalaşmalı”

Prof. Dr. Nebi Özdemir: “Masal Karakterlerimiz Markalaşmalı”
Bartın Üniversitede gerçekleştirilen konferansta konuşan Prof. Dr. Nebi Özdemir, Türk masal karakterlilerinin markalaşmasıyla kültürümüzü dünyaya...

Bartın Üniversitede gerçekleştirilen konferansta konuşan Prof. Dr. Nebi Özdemir, Türk masal karakterlilerinin markalaşmasıyla kültürümüzü dünyaya tanıtabileceğimizi söyledi.

Bartın Üniversitesi Edebiyat Kulübü tarafından "Kültür Endüstrisi ve Masal" konulu bir konferans düzenlendi. Etkinliğe masal alanında yaptığı çalışmalarla adından bahsettiren Prof. Dr. Nebi Özdemir konuşmacı olarak katıldı. Özdemir, yaptığı konuşmada Türkiye'nin kültür alanında zengin bir mirasa sahip olduğunu söyledi. Türk masal karakterlerinin markalaşmasıyla zengin kültürümüzün dünyanın ilgisini çekeceğini kaydeden Özdemir, "Gelişmiş ülkelerin kültürleri kendileri için sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın temel alanıdır. Ulusların kültürleri ekonomik alanla doğrudan ilişkilendirilebilir. Bizim kültürümüzün zenginliğin de bu noktada bir hazine olduğunu söyleyebiliriz. Gelecekte kültürümüzü ve tarihimizi kullanarak kendimize hedefler belirleyeceğiz. Eğer kültür endüstrimizi geliştirirsek, birçok alanda kazanımlarımız olacaktır" dedi.

"GELİŞMİŞ ÜLKELER MASALLARINI İYİ PAZARLIYOR"

Edebiyat Fakültesi Öğretim Elamanı Arş. Gör. Dr. İbrahim Gümüş ise, kültür endüstrisinin dünyada 800 milyar dolarlık bir bütçeye sahip olduğunu vurguladı. Türk kültür endüstrisinin her alanda atılımlar yapması gerektiğini ifade eden Gümüş, "2008 yılında yapılan araştırmalar gösteriyor ki kültür endüstrisi sadece İngiltere'de 465 milyon Euro'luk bir girdi sağlamıştır. Bunun yanında kültür endüstrisini iyi kullanan ülkeler, kültürlerini diğer uluslara da taşıyabilmektedir. Burada amaç, kitlelere ulaşmak ve kültürü geleceğe taşımaktır" diye konuştu.

Gümüş, Türk masal karakterlerinin filmlerden, kitaplara, hediyelik eşyalara, elbise baskılarına kadar birçok alanda yaşatılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Nebi Özdemir: “Masal Karakterlerimiz Markalaşmalı”

Prof. Dr. Nebi Özdemir: “Masal Karakterlerimiz Markalaşmalı”

Prof. Dr. Nebi Özdemir: “Masal Karakterlerimiz Markalaşmalı”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim