• BIST 9536.14
  • Altın 2474.489
  • Dolar 32.4754
  • Euro 34.5454
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Prof. Dr Mustafa Ünal: Rektör adayıyım

Prof. Dr Mustafa Ünal: Rektör adayıyım
Eski Rektör İsrafil Kurtcephe'nin görevinden uzaklaştırılmasının ardından rektör olarak atanan Prof.

Eski Rektör İsrafil Kurtcephe'nin görevinden uzaklaştırılmasının ardından rektör olarak atanan Prof. Dr. Mustafa Ünal, adaylığını açıkladı. Ünal, üniversiteyi halk ve iş dünyasıyla kucaklaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Mustafa Ünal, Rektörlük Senato Odası'nda basın mensuplarıyla tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol Gürpınar, Prof. Dr. Cengiz Sayın ve Prof. Dr. Beykan Çizel de katıldı. Toplantıda üniversite hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ünal, son zamanlarda güzel haberlerin yansımadığını söyledi. Medyada çıkan haberlerin üniversitede en alt kademeye kadar herkesi rahatsız ettiğini anlatan Ünal, kendilerinin de bu durumdan rahatsız olduğunu kaydetti. Bundan sonra daha çok bilim ve üniversite kimliğiyle anılmak istediklerini belirten Ünal, "Üniversitenin bir misyonu vardır. Eğitim, öğretim ve araştırma. Bu araştırmalar neticesinden topluma faydalı olacak teknolojik ürünler, patentler, iş dünyası ve sanayiye yardımlarda bulunmalı. Bizim temel hedefimiz bu." dedi.

Akdeniz Üniversitesi'nin hak ettiği vizyon ve misyona hak ettiği yerde bulunmasını istediklerini anlatan Ünal, özellikle öğretim üyelerinin yaptığı bilimsel çalışmalarda, ürün ve patentlere odaklanacaklarını vurguladı. Üniversitede 19 fakülte olduğunu belirten Ünal, şunları kaydetti: "Şu anda tıp en gözde olan fakülte. Tıp fakültesi olan üniversitelerde 15. olmayanlarda 20. sıradayız. Halkla daha içi içe olmak istiyoruz. İş dünyasıyla projelerde bir arada olmak istiyoruz. Şu anda 2 bine yakın yabancı öğrenci var. Bu sayıyı da artırmak istiyoruz. Bu kadar vaatlerden aday olduğumuzu anlamışınızdır. Bunlar ileriye dönük vaatlerimiz. Şubat ayı sonunda bir uzatma daha olursa muhtemelen bu uzatma sonunda yeni seçim yapılacak. Şu an 5 aday var."

Rektör Vekili Mustafa Ünal, geçen günlerde eski Rektör İsrafil Kurtcephe'nin uygunsuz görüntülerini çekip yaydıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişiyle ilgili yürütülen soruşturmaya da değindi. Ünal, savcılık soruşturmasına ek olarak kendilerinin de disiplin soruşturması yürüttüklerini açıkladı. Ünal, soruşturmada adı geçen 4 kişiden bazılarının açığa alındığını bazılarının izinde olduğunu bildirdi.

ÜNİVERSİTEDEKİ EYLEMLER

Üniversitede düzenlenen protestolar ve eylemler hakkında da soruları cevaplayan Ünal, "Gençler delikanlıdır. Kanları deli. Fiziki mekanlara zarar vermedikleri sürece istedikleri eylemi yapabilir. Kriterleri aşmadıkları sürece kimse müdahale etmez." dedi.

DOMUZ GRİBİ BULGUSU YOK

Rektör Vekili Mustafa Ünal, Antalya'da dün akşam saatlerinde domuz gribi şüphesiyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan hastayla ilgili de açıklama yaptı. Söz konusu hastada şu an için kesin bulgu olmadığını belirten Ünal, "Araştırılıyor. Ama şu aşamada panik yapacak bir durum yok. Kesin bir şey çıkarsa kesin olarak paylaşım yaparız." ifadelerini kullandı.

Hastane kaynaklarından alınan bilgilere göre de hastadan alınan örnekte herhangi bir bulguya rastlanmadığı, karantina uygulamasının da olmadığını öğrenildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim