• BIST 9716.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Prof. Dr. Mustafa Çetin:

Prof. Dr. Mustafa Çetin:
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hemotoloji Birimi tarafından kanser ve türleri ile ilgili hasta eğitimi ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hemotoloji Birimi tarafından kanser ve türleri ile ilgili hasta eğitimi ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Erciyes Üniversitesi Hematoloji ve nakil ünitesinde hastalara güncel modern tıbbi tedaviler başarılı şekilde uygulanmakta ve umudunu kaybetmiş birçok hastaya yaşamın kapılarını aralamaktadır. Tıbbi tedavilerin yanı sıra hastaların bilgilendirilmesi, moral vermek ve psikolojik destek sağlamak gibi konularda hasta ve yakınlarını ihmal etmeyen merkez çalışanları zaman zaman toplantılar düzenleyerek onlarla bir araya gelmektedir. Bu kapsamda hasta ve yakınlarının katılımı ile Onkoloji Hastanesi'nde dördüncü bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mustafa Çetin, kanser tedavisinde hasta kadar yakınlarının da eğitimli ve bilgili olması gerektiğini söyleyerek, bu tür toplantılarda hasta ve yakınlarının bu konuda bilgilendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Prof. Dr. Çetin, "İnsan olarak hemen hemen hepimiz hayatımızın bir safhasında sağlığımızın lezzetini bir defa kaybediyoruz. Hastalığımızla ilk karşılaştığımızda sadece bedenimizin yorgunluğu ve kırılganlığı değil, duygu ve düşünce dünyamızda kopan fırtınalar, kaygılar hastalığın vermiş olduğu elem ve ıstırabın kat kat artmasına yol açmaktadır. Belki de bu başlangıç sürecini deyim yerindeyse hastalarımız hayal kırıklığı olarak tanımlamaktadır. Hasta olarak verdiğimiz bu ilk reaksiyon tüm hastalarımızda ortaktır. Ardından hastalığı öğrenme ve şifayı arama süreci devreye girmektedir. Bu süreç aslında çok önemli bir süreçtir. Bu dönemde önemli olan hastalığı doğru kaynaktan öğrenme ve şifayı doğru yerde aramak gerekiyor. Çok önemli bu, hastalığın tedavi başarısını da etkileyen önemli faktörlerden birisi. Günümüzde hemen tüm hematolojik kanserler modern tedavi yöntemleri sayesinde ve birçoğu hedefe yönelik yöntemler sayesinde şifa ile sonuçlanmaktadır. Yeter ki doğru yerde doğru bir hekim tarafından hastalarımızın tedaviye ulaşmış olması burada önem taşıyor. Kanser tedavisi sadece hasta için değil yakınları için de önemli bir sorun ki bu toplantıyı hasta ve yakınları için yapıyoruz. Çünkü bu kanser uzun ve meşakkatli bir yol. Hastanın tek başına bu yol kat etmesi mümkün değil. Mutlaka yakınlarından destek alması gerekiyor. Bu süreci hasta ve yakınları birlikte başarmaları gerekiyor. Burada sadece hastanın eğitimi değil yakınlarının da bu konuda eğitimli, bilgili ve doğru şekilde hareket etmeleri tedavi başarısını etkilemektedir. Kanser savaşçıları olarak bizler akademik bilgi ve birikimlerimiz, tüm sevgi ve şefkatimizle hastalarımızı ailelerine sağlıklı ve afiyet içerisinde buluşturmayı amaçlıyoruz. Bu toplantılarımızın amacı da zaten hastalarımızı kaygılarından arındırılmış bir şekilde, şifaya kavuşturulmuş şekilde sevdikleriyle kavuşturmayı sağlamak en büyüm amacımız" dedi.

ÇETİN: "DÜNYANIN EN ÖNEMLİ KANSER TEDAVİ MERKEZLERİ TÜRKİYE'DE"

Türkiye'nin kanser tedavisinde önemli aşamalar kat ettiğini söyleyen Prof. Dr. Mustafa Çetin, dünyanın en önemli kanser tedavi merkezlerinin ülkemizde olduğunu kaydetti. Çetin, "Dünyanın en önemli kanser tedavi merkezleri artık Türkiye'de. Eskiden Türkiye'den Avrupa'ya gidiliyordu, şimdi dünyanın dört bir yerinden Türkiye'ye tedavi olmak için geliyorlar. Hasta tedavisinin bu kadar yüksek olduğu bir ülkede bilimsel olmayan yaklaşımlardan özellikle uzak durmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Mustafa Çetin:

Prof. Dr. Mustafa Çetin:

Prof. Dr. Mustafa Çetin:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim