• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Prof. Dr. Kıran: “Kısırlık Sadece Kadınların Sorunu Değil”

Prof. Dr. Kıran: “Kısırlık Sadece Kadınların Sorunu Değil”
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi (SUAH) Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Kadın Hastalıkları ve Doğum...

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi (SUAH) Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Kıran, "Kısırlık sadece kadınların sorunu değil. Bilimsel araştırmalara göre bu oran erkek ve kadında yüzde 50-50" dedi.

Kahramanmaraş'ın ilk tüp bebekleri, Alev ve Murat Boran çiftinin çift yumurta ikizleri Asya ve Arya'nın dünyaya gelmesiyle birlikte çalışmalarına hız verdiklerini kaydeden Prof. Dr. Hakan Kıran, çifti kontrole davet etti.

Asya ve Arya bebeklerin sağlık kontrolünün ardından konuşan Prof. Dr. Hakan Kıran, "Ülkemizde şu anda eşler eşit bir şekilde bu işten sorumlu. Geçmişte sadece kadınlardan şüphelenilirdi ama bilimsel veriler gösteriyor ki, çiftler yüzde 50 eşit olarak bu işten sorumlu. Bunun için kadınlar kontrole giderken eşlerini de bu kontrole götürsünler. Alev hanım ile Murat bey 8 yıllık evli bir çift. Daha önce bir takım tedaviler geçirmişti. Biz de ilk değerlendirmeden sonra ekibimizle tüp bebek kararını verdik. Ve ilk denememizde de gebeliği yakaladık. Sezaryen yönetimiyle ikiz bebek dünyaya getirdi. Şu anda bebeklerin sağlık durumu gayet iyi. Tüp bebek yönteminin aynında aşılama sperm ile embriyo dondurma işlemleri de yapıyoruz. Çiftlerimiz bu işi hiç ertelemesinler. Nasıl olursa olur, ileride düşünürüz demektense, bir kontrolden geçmelerini özellikle erkek eşlerin de bir kerede olsa gerekli kontrolleri yaptırmalarını rica ediyorum" dedi.

8 YIL ARADAN SONRA TÜP BEBEK YÖNTEMİYLE İKİZLERİ OLDU

8 yıl aradan sonra ikizleri kucağına alan yüzme ve dalış eğitmeni olan anne Alev Boran (38) ise "Çok mutluyum. Allah herkese böyle güzellik nasip etsin. Dünyanın en güzel varlıkları bunlar gibi geliyor bana şu an. Çocuk sahibi olmayan çiftler yılmadan, usanmadan bu işin peşini bırakmasınlar. Umutla beklesinler" diye konuştu.

Her fırsatta Asya ve Arya bebekleri ziyaret eden KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ise, "Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi uygulama hastanemizde ilk defa tüp bebek merkezimizi kurmuş olduk. Merkezimizin ilk bebekleri Asya ve Arya dünyaya geldi. Daha kırkı çıkmadan ekranlara çıktılar. Biz daha önce kendilerini ziyaret ederek hediyelerini vermiştik. Artık Kahramanmaraşlı hemşehrilerimiz kendi şehirlerinde güvenilir bir merkezde artık bebek sahibi olabilecekler" dedi.

Prof. Dr. Kıran: “Kısırlık Sadece Kadınların Sorunu Değil”

Prof. Dr. Kıran: “Kısırlık Sadece Kadınların Sorunu Değil”

Prof. Dr. Kıran: “Kısırlık Sadece Kadınların Sorunu Değil”

Prof. Dr. Kıran: “Kısırlık Sadece Kadınların Sorunu Değil”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim