• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Prof. Dr. Karatay’dan Çocuklara Sağlıklı Yaşam Formülü

Prof. Dr. Karatay’dan Çocuklara Sağlıklı Yaşam Formülü
Beslenme üzerine kitapları ve adıyla anılan diyeti ile tanınan Prof.

Beslenme üzerine kitapları ve adıyla anılan diyeti ile tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, Malatya'da öğrencilere sağlıklı beslenmenin yollarını anlattı.

Malatya'da Özal Final Okulları'nda öğrencilerle bir araya gelen Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle gelişim çağındaki çocuklarda beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Şeker ve doğal olmayan yağlara dikkat çeken Karatay, bu kapsamda "çocuğuna şeker verme', "bebeğine şeker yükleme" gibi kampanyalar başlattıklarını ifade etti. Dünyada ve Türkiye'de en sağlık sorunlarının başında aşırı kilolara bağlı hastalıklar geldiği belirten Karatay, bunun da başlıca nedenlerinden birisinin yanlış beslenmeden kaynaklandığını söyledi.

Günümüzde yanlış ve hakiki besin olmayan yiyeceklerin tüketicilere arz edildiğini belirten Karatay, "Siz bunlarla büyümeyi normal bir hayatmış gibi algıladınız. İşte buna dur dememiz lazım. Sizler büyüme çağındasınız, bütün vücut gelişiyor, beyin, kalp gelişiyor. Bu nedenle her şeyin sağlıklı gelişmesi için sağlıklı beslenmeye ihtiyacımız var" diye konuştu.

Bağışıklık sisteminin çökmemesi için sağlıklı beslenmenin önemine değinen Karatay, sağlıklı beslenmenin yolunun da doğal yiyeceklerden geçtiğini ifade etti. Vücudun yapı taşları için sağlıklı doğal yağların gerekli olduğunu dile getiren Karatay, bunların da doğal tereyağı, doğal bozulmamış zeytin yağı ve balık yağı olduğunu söyledi. Doğal yağların mutlaka vücuda girmesi gerektiğini ancak bunun yanında doğal protein de olması gerektiğini ifade eden Karatay, "Bütün organlarımızın yapısı protein ve yağdan oluşur. Bir insan vücudundaki bütün hücrelerimizin yapısının yürütme akışı sudur. O halde sağlıklı su içeceğiz, sağlıklı yağ yiyeceksiniz" İfadelerini kullandı.

İnsan vücudundaki doğal karbonhidrat oranının sadece yüzde 1 olduğunu belirten Prof. Dr. Karatay, "Ama size belki çocukluktan beri karbonhidrat verildi. Şekerli içecekler hepsi tehlikeli yağ ve şekerlerle yapılmış. Sağlığımızı bozan pakete girmiş her yiyecekten, pakete girmiş her içecekten uzak duracağız. Siz bunları yaparsanız gazlı şekerli içeceklerden uzak durursanız bağışıklık sisteminiz de düzelir" dedi.

Konferansın sonunda öğrenciler merak ettikleri soruları Karatay'a sorarken, etkinlik sonunda Final Okulları tarafından hediye takdimi yapıldı.

Prof. Dr. Karatay’dan Çocuklara Sağlıklı Yaşam Formülü

Prof. Dr. Karatay’dan Çocuklara Sağlıklı Yaşam Formülü

Prof. Dr. Karatay’dan Çocuklara Sağlıklı Yaşam Formülü

Prof. Dr. Karatay’dan Çocuklara Sağlıklı Yaşam Formülü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim