• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Prof. Dr. Hamza Al Büyükşehir Memnuniyet Anketine İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu

Prof. Dr. Hamza Al Büyükşehir Memnuniyet Anketine İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. Hamza Al, yapılan son büyükşehir memnuniyet anketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. Hamza Al, yapılan son büyükşehir memnuniyet anketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Al, 2016 yılı içerisinde yapılan ankete 16 ilçenin tamamında 2 bin 617 vatandaşın katılım sağladığını belirtti. Ayrıca ankete katılanların yüzde 52,7'sinin erkek, yüzde 47,3'ünün ise kadın olduğu bilgisini de paylaştı.

Prof. Dr. Hamza Al şu değerlendirmelerde bulundu: "Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak 2016 yılı içerisinde bir memnuniyet anketi yaptırdık. 16 ilçenin tamamında 2 bin 617 kişiyle yüz yüze görüşmeler yapıldı. Ankete katılanların yüzde 52,7'sinin erkek, yüzde 47,3'ünün ise kadın olduğu bilgisini de ilave etmeliyim. Ayrıca yine ankete katılım sağlayan vatandaşlarımızın yüzde 21,5'i 18-24 yaş arasında, yüzde 25,3'ü 25-34 yaş arasında, yüzde 22,7'si 35-44 yaş arasında, yüzde 18,1'i 45-54 ve yüzde 12,5'i 55 yaş ve üstündedir. Ankete katılanların yüzde 32,2'si lise mezunuyken; yüzde 15,5'i ise üniversite mezunudur."

Prof. Dr. Al, "Bu anketi Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan hemşerilerimizin belediye hizmet birimlerinden ve bu birimlerce sunulan hizmetlerden duydukları memnuniyet düzeyini ölçmek amacıyla gerçekleştirdik. Ayrıca kentsel hizmetlere ilişkin sorunları tespit etmek anlamında da anket sonuçları önemli bir yer tutmaktadır. Daha önceki anketlerle de mukayese edilerek bir değerlendirme yapılmış, belediye hizmetlerinde gerçekleşen olumlu ya da olumsuz değişimler ortaya konulmuştur" ifadelerini kullandı.

Anket sonuçlarında vatandaşların yüzde 74'ünün memnun kaldığını söyleyen Prof. Dr. Hamza Al, "Ankete katılan vatandaşların yüzde 62,8'i Büyükşehir Belediyesi'nin sınırlarının tüm il sınırlarını kapsayacak şekilde genişletilmesi hakkında "olumlu" bir kanaate sahip olduklarını söylüyor. Sadece 19,6'sı "olumsuz" derken; 17,6'sının "fikrim yok" cevabını vermiş olduğu gözleniyor. Yine anket sonuçlarına ilişkin Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin öncelik vermesi gereken hizmetler sırasında 1. sırada yol hizmetlerinin olduğu yönünde bir kanaat ortaya konmuş. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi'nin kısa süre önce "Şehir Senin İçin Yenileniyor" sloganıyla başlattığı yol çalışmalarının ne kadar doğru bir adım olduğunu da görmüş bulunuyoruz. Vatandaşlara sorulan "Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinden memnun musunuz?" sorusuna ise yüzde 74'lük büyük bir oranla olumlu görüş bildirilmiş" diye konuştu.

Yeni yaşam alanlarının takdir topladığını belirterek konuşmasını sonlandıran Al, konuşmasını şu şekilde tamamladı; "Büyükşehir Belediyesi'nin halk nezdinde en fazla takdir alan çalışmaları arasında özellikle sosyal, kültürel ve çevre çalışmalarının geldiğini de görüyoruz. Cenaze hizmetlerini olumlu bulanların yüzde 80'ler civarında olduğunu, aile ve çocuk hizmetleri, kadınlar, yaşlılar, engelliler, sağlık alanındaki hizmetlerin ise çok ciddi anlamda olumlu karşılandığını gözlemliyoruz. Ve yine park, bahçe, yeşil alan ve rekreasyon çalışmalarının da Sakaryalılar nezdinde büyük beğeni ve takdir kazandığı anket sonuçları baz alınarak rahatlıkla ifade edilebiliyor."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim