• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Prof. Dr. Gül Ve Başkan Uludağ Yeni Yerleşke İçin Bir Araya Geldi

Prof. Dr. Gül Ve Başkan Uludağ Yeni Yerleşke İçin Bir Araya Geldi
Yeni yerleşkesine kavuşmak için gün sayan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde (Adana BTÜ) Vekil Rektör Prof.

Yeni yerleşkesine kavuşmak için gün sayan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde (Adana BTÜ) Vekil Rektör Prof. Dr. Aykut Gül, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ile birlikte yerleşke alanını ziyaret ederek, devam eden inşaatlar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Yeni yerleşkede yapılan toplantıya Adana BTÜ Vekil Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ'ın yanı sıra Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Abdülazim Yıldız, Turizm Fakültesi ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hanife Dilek Batislam, Adana BTÜ Genel Sekreteri Osman Arık ve Özel Kalem Müdürü Nevzat Ardıç katıldı.

Adana BTÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı İsmail Ahmet Şahin tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, yerleşke alanının teslim alınmasından itibaren günümüze kadar geçen sürede gelinen nokta ayrıntılarıyla anlatıldı. Şehirle iç içe, modern bir yerleşke projesinin hayata geçtiğini belirten Şahin, altyapı çalışmalarının da büyük oranda tamamlandığını vurguladı.

Toplantıda tartışılan konulardan biri de yerleşke alanı yakınlarında faaliyet gösteren Büyükşehir Belediyesi Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisinin verdiği rahatsızlık oldu. Hem Vekil Rektör Prof. Dr. Aykut Gül hem de Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, bu tür bir tesisin, bir eğitim kurumunun özellikle de Adana'nın gelişiminde önemli rol oynayacak olan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin yakınında olmasının uygun olmadığını ve bu durumun öğrencileri ve akademisyenleri olumsuz etkileyeceği yönünde hemfikir olduklarını belirttiler. Ayrıca, söz konusu tesisin bulunduğu yerden taşınması ile ilgili çeşitli girişimlerde bulunulduğu ve bu girişimlerin olumlu sonuç verebilmesi için bundan sonraki süreçte birlikte hareket edilmesinin üniversitenin ve bölgenin geleceği açısından önem arz ettiği konusunda mutabık olduklarını dile getirdiler.

Adana BTÜ Vekil Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısının ardından, yerleşke alanındaki çalışmalara ilk günden bu yana verdiği destekten dolayı Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ'a teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim