• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Prof. Dr. Görmez’den Cuma Hutbesi

Prof. Dr. Görmez’den Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ankara'da herkesi insanlığından utandıracak bir katliam yaşandığını belirterek, "O katliam sadece Ankara'da...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ankara'da herkesi insanlığından utandıracak bir katliam yaşandığını belirterek, "O katliam sadece Ankara'da yaşanmıyor, her gün Irak'ta, Suriye'de, Yemen'de işleniyor. Kötülüğü def etmek için hepimize görev düşüyor" dedi.

Ulu Cami'de cuma hutbesi için minbere çıkan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Van'da binlerce Müslümana hitap etti. Ebediyete intikal edenlere rahmet dileyen Görmez, okuduğu ayeti kerimede iyilik ile kötülüğün bir olmadığının belirtildiğini söyledi. Kötülüğü en güzel iyilikle defetmeye çalışmak gerektiğini anlatan Görmez, şöyle konuştu:

"Böyle yaptığınız takdirde en azılı düşmanlıkları en güzel dostluklara, en şefkatli, en merhametli dostluklara dönüştürürsünüz. Bize ancak kötülüklerin ortadan kaldırmanın iyilikle olduğu bildiriliyor. Ayetin devamında bu yüksek makama ancak Allah'ın sabreden kulları erişebileceğini söylüyor. Siz iyiliği hakim kıldığınızda kötülük kendiliğinden yok olacaktır."

Konuşmalarını ayet ve hadislerle devam ettiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, şöyle dedi:

"Zor günlerden geçiyoruz. Eli kalem tutacak çocuklarımız dağlara gidiyor, eli kalem tutup ilim tahsil edecek, yer yüzünde hakkı ve adaleti seslendirecek insanlar, gençler, yavrular beldeleri işgal ediyor, evlerin önüne hendek kazıyor, çukur kazıyor, oralara bombalar yerleştiriyor, insanlar evlerini terk ediyor, insanlar evlerinden kaçıyorlar. Orada milletin güvenliğini savunmak için bulunan masum insanlar şehit oluyor, ölüyorlar. Daha iki gün önce Ankara'da hepimizi insanlığımızdan utandıracak insanlık dışı yöntemle bir katliam yaşandı. O katliam sadece Ankara'da yaşanmıyor, her gün Irak'ta işleniyor, Suriye'de işleniyor, Yemen'de işleniyor, dünyanın her yerinde işleniyor. Burada hepimize büyük görev düşüyor. Biz çocuklarımıza, gençlerimize rahmeti, Allah'ın merhametini kalplerine yerleştirmeliyiz. Hep birlikte onlara sahip çıkmalıyız. Hep birlikte kalplerimiz arasında merhameti korumalıyız. Hep birlikte kötülüğü ortadan kaldırmanın yolunun iyilik olduğunu bilmeliyiz. Hep birlikte rahmeti, merhameti, şefkati memleketimizde, ülkemizde, hanelerimizde yeniden egemen kılmalıyız. Cenab-ı Hak bütün alemi İslam'da yeniden huzuru ve barışı ihsan eylesin. Cenab-ı Hak bizleri bütün bu kötülüklerden korusun. İki gün önce Ankara'da şehit olan asker ve insanlarımıza, başka yerlerde şehit olan bütün kardeşlerimize rahmet eylesin. Yaralılara şifa ihsan eylesin. Bütün milletimizin başı sağ olsun. Cenab-ı Hak millet olarak bütün bu kötülüklerden rahmet ile sevgi ile merhamet ile dayanışma içerisinde kardeşlik ruhunun birlikte omuz omuza yeniden inşa etmeyi, barışı topraklarımızda egemen kılsın."

Verilen hutbenin ardından Cuma namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, daha sonra cami çıkışında vatandaşları selamlayarak bulunduğu yerden ayrıldı.

Prof. Dr. Görmez’den Cuma Hutbesi

Prof. Dr. Görmez’den Cuma Hutbesi

Prof. Dr. Görmez’den Cuma Hutbesi

Prof. Dr. Görmez’den Cuma Hutbesi

Prof. Dr. Görmez’den Cuma Hutbesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim