• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Prof Dr. Genç’ten Çanakkale Zaferi Konferansı

Prof Dr. Genç’ten Çanakkale Zaferi Konferansı
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen, Atatürk Kültür Dil ve Tarih...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Kurumu Eski Başkanı Prof Dr. Reşat Genç'in konuşmacı olarak katıldığı "18 Mart Çanakkale Zaferi" konferansı gerçekleşti.

Çanakkale Savaşı'nı bazı tarihçiler, araştırmacılar ve yazarların İstiklal Savaşının ön sözü ya da girişi, başlangıcı olarak ifade ettiklerini belirten Prof Dr. Genç, bunun çok doğru bir tespit olduğunu söyledi. Çanakkale Savaşından bazı kesitleri katılımcılarla paylaşan Prof Dr. Genç, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızı yöneten komutanlar kadrosunun tamama yakını Çanakkale Savaşı'nda bulundu, orada yetiştiler. Ateş çemberinden geçerek askerlik mesleğinin bütün gereklerini gördüler, yaşadılar yaşattılar. O kadro orada bir şey de tespit etti. Orası adeta bir terazi, kantar gibiydi. Herkes o kantarda kendi aklının, yüreğinin ve bilgisinin kaç okka geldiğini gördü. Ama orada komuta eden diğerlerinin de aklı, bilgisi ve yüreği de ne kadar okka geliyor onu gördü. O nedenle istisnasız her biri başta Kazım Kara Bekir, Fevzi Çakmak ve İsmet İnönü olmak üzere istiklal Savaşı başlayacağı zaman Anadolu'da ordunun başında mutlaka Mustafa Kemal olmalıdır kararını vermişlerdi" dedi. İstanbul Üniversitesinin gençliğinin tamama yakınının Gelibolu'da şehit olduklarını aktaran Prof Dr. Genç, öğrencilere hitaben, "Daha çok çalışarak, didinerek, gayret ederek en iyi biçimde yetişerek; bu vatana, millete, devlete en verimli şekilde hizmet edebilecek insanlar haline getirmek gerekir. Atatürk'ün güzel bir sözü var. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Görevini en iyi yapabilen de görevinin gerektiği bilgi ve becerilerle en iyi donanmış olandır. O halde vatan sevmenin yolu da bilgilerle, becerilerle en iyi biçimde donanıp görevini en iyi şekilde yapmak ve vatanı en çok sevmek konumuna gelmektir. Gençlerimiz inşallah hep o yolu izlesinler, hep o yolu izlerler" diye konuştu.

GAÜN Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan konferansın sonunda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür tarafından Prof Dr. Reşat Genç'e hediye takdim edildi.

Prof Dr. Genç’ten Çanakkale Zaferi Konferansı

Prof Dr. Genç’ten Çanakkale Zaferi Konferansı

Prof Dr. Genç’ten Çanakkale Zaferi Konferansı

Prof Dr. Genç’ten Çanakkale Zaferi Konferansı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim