• BIST 9789.49
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Prof. Dr. Filiz Balta Peltekoğlu, ADÜ’de ‘Halkla İlişkileri’ Anlattı

Prof. Dr. Filiz Balta Peltekoğlu, ADÜ’de ‘Halkla İlişkileri’ Anlattı
Adnan Menderes Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.

Adnan Menderes Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Balta Peltekoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı "Halkla İlişkileri Anlamak" konulu konferans büyük ilgi gördü.

ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu'nda gerçekleşen konferans öncesinde ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan'ı makamında ziyaret eden Prof. Dr. Filiz Balta Peltekoğlu, Adnan Menderes Üniversitesi'nde olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti.

Prof. Dr. Peltekoğlu'nu ADÜ'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Adnan Menderes Üniversitesi'nde yapılan çalışmalar hakkında Peltekoğlu'na bilgiler verdi.

Ziyaretin ardından başlayan konferansa Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Konuşmasında, halkla ilişkilerin, hedef kitlelerle sürdürülen bir iletişim yöntemi olduğunu belirten Prof. Dr. Filiz Balta Peltekoğlu, bunun sadece bülten ve konuşma metni yazmak olmadığını, halkla ilişkilerin iletişimi uygulamak değil planlamak olduğunu söyledi. Prof. Dr. Peltekoğlu, halkla ilişkilerin her alanda uygulanabileceğine vurgularken; en temel özelliğinin iletişimle açığa çıktığını ve disiplinler arası bir bakış açısına sahip olarak etik kurallar içinde yapılması gerektiğini ifade etti.

İyi bir halkla ilişkiler uzmanının taşıması gereken özellikler hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Peltekoğlu, en önemli önceliğin çok okumak olduğunu söyledi. Konu ne olursa olsun kişinin sürekli okuması gerektiğini kaydeden Peltekoğlu, "Bir halkla ilişkiler uzman adayı olarak, çok okuyun ve gezebildiğiniz kadar gezin. Çünkü her gezilen yer, her yeni tanınan insan sizin için ayrı bir ufuk demektir. İnandığınız şeyin arkasından cesaretle gidin. Bu, birey olarak kişisel gelişiminize katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Konferansın soru-cevap bölümünden sonra ADÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Prof. Dr. Filiz Balta Peltekoğlu'na teşekkür belgesi verdi. ADÜ Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç.Dr. Hatice Hale Bozkurt ise Peltekoğlu'na çiçek takdim etti.

Prof. Dr. Filiz Balta Peltekoğlu, ADÜ’de ‘Halkla İlişkileri’ Anlattı

Prof. Dr. Filiz Balta Peltekoğlu, ADÜ’de ‘Halkla İlişkileri’ Anlattı

Prof. Dr. Filiz Balta Peltekoğlu, ADÜ’de ‘Halkla İlişkileri’ Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim