• BIST 8908.35
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Prof. Dr. Çağrı Erhan: “Türk Üniversiteleri olarak 150 ülkeden 120 bin öğrenciyi ağırlıyoruz”

Prof. Dr. Çağrı Erhan: “Türk Üniversiteleri olarak 150 ülkeden 120 bin öğrenciyi ağırlıyoruz”
"Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı" araştırması kapsamında düzenlenen ödül töreninde eğitim alanında ihracat üçüncülük ödülü Altınbaş...

"Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı" araştırması kapsamında düzenlenen ödül töreninde eğitim alanında ihracat üçüncülük ödülü Altınbaş Üniversitesi'nin oldu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin katıldığı ödül töreninde bakanların yanı sıra farklı sektörlerden liderler de yer aldı. Farkı kategorilerde ilk üçe giren firmalara ödülleri verildi. Eğitim alanında üçüncülük ödülüne, geçtiğimiz günlerde düzenlenen İstanbul Marka ve Kariyer Zirvesi'nde "Yılın Eğitim Markası" seçilen Altınbaş Üniversitesi layık görüldü. Ödülü üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş alırken, üniversitenin uluslararası öğrencileri de töreni izleyen konuklar arasında yer aldı.

"Eğitimde uluslararasılaşma devlet politikası haline geldi"

Türkiye'ye en fazla yabancı öğrenci getiren ilk üç üniversiteden biri olmaktan mutluluk ve memnuniyet duyduklarını ifade eden Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan uluslararası öğrencilerin ekonomiye ve kültür ihracatına katkı sağladığını belirterek, "Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı ödülünde, eğitim sektöründe Altınbaş Üniversitesi olarak üçüncülük ödülüne layık görüldük. Türkiye'ye en fazla yabancı öğrenci getiren ilk üç üniversiteden biri olmaktan mutluluk, memnuniyet ve gurur duyuyoruz. Türkiye'nin hem ekonomisine hem itibarına hem de kültür ihracatına katkı sağladığımız için bu memnuniyeti duyuyoruz. Her yıl artan sayıda yabancı öğrenci Türkiye'deki üniversitelere geliyor. Türkiye'de bu durum artık bir devlet politikası haline geldi. Hem devlet üniversiteleri hem de vakıf üniversiteleri Türk öğrencilerinin yanı sıra dünyanın dört bir yanında toplamda 150 ülkeden 120 bin öğrenciyi Türkiye'de ağırlıyor. Bu öğrencilere yüksek standartlarda eğitimi Türkiye'deki üniversiteler veriyor. Biz de Altınbaş Üniversitesi olarak üzerimize düşeni layığıyla yapmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Altınbaş Üniversitesi olarak böyle bir ödülü aldığımız için gerçekten sevinçliyiz. Bu ödülü almamızda başta Mütevelli Heyetimiz Ali Altınbaş, vakfımız ardında da idari ve akademik kadromuz etken oldu. Ancak unutmayalım ki eğitimde uluslararasılaşma devlet politikası haline getirilmemiş olsaydı sadece etrafımızdaki ülkeler değil bizim ülkemizdeki öğrencilerimiz de başka ülkelere gitmeye devam edeceklerdi. Ancak ülke olarak biz bunu bir politika haline getirdik. Bu nedenle devletimize şükran borçluyuz" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim