• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Prof. Dr. Aziz Sancar Kız Çocukları İçin Stem Kampları Projesi Uşak’ta

Prof. Dr. Aziz Sancar Kız Çocukları İçin Stem Kampları Projesi Uşak’ta
Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın başlattığı Prof. Dr. Aziz Sancar Kız Çocukları İçin STEM Kamplarının beşincisi Uşak Üniversitesi'nde yapılacak.

Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın başlattığı Prof. Dr. Aziz Sancar Kız Çocukları İçin STEM Kamplarının beşincisi Uşak Üniversitesi'nde yapılacak.

Prof. Dr. Aziz Sancar Kız Çocukları İçin STEM (Fen Bilimleri, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) Kampları Proje Yöneticileri Gökhan Çoşkun ve Casey Kim Rektör Sait Çelik'i makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdiler.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek böylesi bir proje için seçilen illerden birinin Uşak olmasının gurur verici olduğunu söyledi. Projede kız çocuklarını fen bilimleri, teknoloji, mühendislik, matematik alanlarına özendirmek için üniversitelerin anahtar rol oynadığına belirten ve Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın "Bilim alanında özellikle kızlarımıza ihtiyacımız var. Eğer kızlarımızı okula göndermezsek işgücümüzün yarısını kaybederiz." sözünü hatırlatan Rektörümüz Prof. Dr. Sait Çelik " Proje için seçilen illerden biri de Uşak ve Uşak Üniversitesi olarak her türlü desteği veriyoruz. Prof. Dr. Aziz Sancar Kız Çocukları İçin STEM Kampları Projesi 6-7 Mayıs 2016 tarihleri arasında Uşak'ta Uşak Üniversitesi'nde gerçekleşecek. Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın önderliğinde böylesi bir sivil insiyatif projesinin özellikle kız çocuklarımız için yapılmasından dolayı gurur duyuyoruz."dedi.

Prof. Dr. Aziz Sancar Kız Çocukları İçin STEM Kampları Proje Yöneticisi Gökhan Çoşkun ise Rektör Prof. Dr. Sait Çelik'e verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek proje hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Türkiye'deki kız öğrencileri STEM (Fen bilimleri, teknoloji, mühendislik, matematik) alanlarına özendirmek için bu projeyi başlattıklarını söyleyen Gökhan Çoşkun konuyla ilgili şunları aktardı: " Prof. Aziz Sancar Kız Çocukları İçin STEM Kampları adı verilen projede ortaokul 6'ıncı sınıf düzeyinde İstanbul, Zonguldak, Uşak, Ankara, Mersin, Ardahan ve Şanlıurfa olmak üzere adı geçen her ilden 100 toplamda ise 700 kız öğrenci seçilecek. STEM kayıtları için seçilen yedi ilden 6. sınıf kız öğrencilerinin GIS adını verdiğimiz web sitesi üzerinden www.gisproject.com adresine kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Kayıt yaptıran ilk 100 öğrenci kendi ilinden programa katılım hakkı kazanacak. Katılımcılardan hiçbir ücret talep edilmeyecektir. Katılım hakkı kazanan ilk 100 öğrenci Uşak Üniversitesi'nde 6-7 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek kamp programında yer alacaktır. 6 Mayıs günü kız çocuklarının eğitimi, STEM'in önemi ve projenin Türkiye'deki kız çocuklarının eğitimini nasıl etkileyeceği ve sürdürülebilir kalkınmaya etkileri ile ilgili Uşak Üniversitesi'nde bir panel düzenlenecektir. 7 Mayıs günü ise yine Uşak Üniversitesi'nde STEM kamp programı eğitmenler eşliğinde uygulanacak ve öğrencilerden bir ürünün grup içinde yapılması istenecek. Öğrencilerin yaptıkları ürünü sunmalarının ardından kura ile belirlenecek 10 öğrenci TÜBİTAK Teknoloji kamplarına katılacak, 10 öğrenciye tablet verilecek ve bir öğrenci Güney Kore'ye bir öğrenci ise Silikon Vadisi'ne geziye götürülecektir. Projenin panel programlarına STEM alanında öğrencilerimize rol model olacak konuşmacılar katılacak. Her bölgeden bir il seçtik. Ege Bölgesi'nden ise Uşak'ı seçtik. Çünkü eğitim verileri ve sanayi-ticaret potansiyeli olarak öne çıktığını gördük. Seçilen şehirlerimizdeki yerel makamların desteği ile bu projemizi yürütüyoruz. Seçilen 7 şehirdeki kamplar üniversitelerin kampüslerinde gerçekleşecek. Çünkü üniversitelerimiz öğrencilerimize rol model olacak akademisyenlerimizin oldukları kurumlar. Desteklerinizden dolayı başta Rektör Prof. Dr. Sait Çelik olmak üzere herkese çok teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim."

Prof. Dr. Aziz Sancar Kız Çocukları İçin STEM (Fen Bilimleri, Teknoloji, Mühendislik, Matematik)Kampları Proje Yöneticilerinden Casey Kim Uşak Üniversitesi Kampüsü'nün kendilerini çok etkilediğini belirterek Rektör Prof. Dr. Sait Çelik başta olmak üzere tüm Uşak Üniversitesi personeline konuyla ilgili gösterdikleri hassasiyetten ve destekten dolayı tekrar teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar diledi.

Prof. Dr. Aziz Sancar Kız Çocukları İçin STEM Kampları Projesi'ne www.gisproject.com adresine kayıt olan ilk 100, 6. Sınıf kız öğrencisiz, katılım hakkı kazanacak.

Prof. Dr. Aziz Sancar Kız Çocukları İçin STEM Kampları Tarihleri ise; Zonguldak: 8-9 Nisan 2016 Mersin : 15-16 Nisan 2016 Şanlıurfa: 22-23 Nisan 2016 Ardahan: 29-30 Nisan 2016 Uşak: 6-7 Mayıs 2016 Ankara: 13-14 Mayıs 2016 İstanbul: 20-21 Mayıs 2016 Şanlıurfa'da gerçekleşecek kampa Suriyeli mülteci kız çocukları, Türk kız çocuklarıyla birlikte katılımda bulunacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim