• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

“Print In Istanbul, Londra Kitap Fuarı’nda Güçlü Bir Başlangıç Yaptı”

“Print In Istanbul, Londra Kitap Fuarı’nda Güçlü Bir Başlangıç Yaptı”
İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği'nin UR-GE kapsamında düzenlediği "Print İn İstanbul" projesinde yer alan 14 firma, Londra'da...

İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği'nin UR-GE kapsamında düzenlediği "Print İn İstanbul" projesinde yer alan 14 firma, Londra'da gerçekleştirilen Londra Kitap Fuarı'na katıldı.

Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği'nin UR-GE kapsamında düzenlediği "Print İn İstanbul" projesinde yer alan 14 firmanın, Londra'da gerçekleştirilen Londra Kitap Fuarı'na katıldığı belirtildi. Fuarda Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Londra Ticaret Müşaviri S. Aytuğ Göksü ve İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Levent Çolakoğlu firma stantlarını ziyaret ederek katılımcı firmalara sertifika verdiler. Büyükelçi Bilgiç, "Print In İstanbul'un başarılı katılımdan memnuniyet duyduğunu belirtti.

İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Levent Çolakoğlu, fuar hakkında yaptığı açıklamada "Print In Istanbul, Londra Kitap Fuarı'nda güçlü bir başlangıç yaptığını söyledi. Çolakoğlu, Paris Fuarı öncesi ve sonrasında vurguladığı gibi yapılan çalışmaların tüm sektör adına yapıldığını söyledi: "Gerek sektörümüzü, gerekse Türkiye imajını en mükemmel şekli ile temsil edecek çok özel stantlar hazırlandı. Amacımız varlığımızı hissettirmekle birlikte tüm katılımcı ve ziyaretçilere "Turkey Discover The Potential" sloganının gücünü hissettirebilmektir. Londra Kitap Fuarı bu anlamda, Türkiye'yi uluslararası arenada en az 4-5 adım yukarı çıkaran etkin bir fuar organizasyonu olması adına yaptığımız bu faaliyetten onur ve gurur duymaktayız" dedi.

2023 ihracat hedeflerinin 500 milyar dolar olduğunu dile getiren Çolakoğlu, "Bu doğrultuda TIM olarak tüm birliklerde çok değerli faaliyetler gerçekleştiriliyor. Dünyanın dört bir tarafında Discover The Potential sloganı ile her sektör kendi hikayesini anlatıyor. İstanbul Mobilya Kağıt Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği olarak iştigal alanımızda olan sektörlere ilişkin, Milli katılım fuarları, Turquality faaliyetleri ve 3'ü mobilya sektörü, 1'i karton ambalaj sektörü ve 1 ticari Matbaacılık ve yayıncılık sektörü olmak üzere 5 URGE projesi ile bizler de yoğun çaba gösteriyoruz. Şahsım liderliğinde yürütülen Print In İstanbul Projesi kapsamında bir araya gelen 14 firma sektörün kazanımlarını kendi kazanımlarının önünde tutarak, sektörümüzün dünya pazarındaki pasta payını büyütmek için var gücü ile mücadele ediyor. Bir kez daha tüm üye firmalarımıza ve değerli temsilcilerine teşekkür ediyorum. Ekonomi Bakanlığı'mızın URGE projesi kapsamında sunduğu destekler ve genel sekreterliğimizin verdiği sekreterya hizmetleri sayesinde düşünce ve fikirlerin uygulanması, Ortak hareket etme kültürü ile tüm şartlar kendiliğinden oluşuyor. Bilindiği gibi bir fuara bir kez katılmakla hemen sonuç almak çoğunlukla mümkün olmuyor. Bizler fuar katılımlarını uzun vadeli yatırımlar olarak görüyoruz. Bir fuara en az 3 kez katıldığınız takdirde sonuç alabilirsiniz. Küme olarak değil, firma olarak bir fuara katıldığınız da gerek bütçe gerek organizasyon zorlukları nedeni ile fuar kapsamında yapabilecekleriniz sınırlı olabiliyor. Bu da yaptığınız yatırımın daha uzun sürelerde geri dönüşler sağlamasına neden oluyor. Ancak ortaklaşa hareket ettiğinizde bu süre daha kısalıyor ve sesinizi bir defa da bile herkese duyurabiliyorsunuz. İnanıyorum ki, Paris'ten sonra Londra Kitap Fuarı kapsamındaki güçlü katılımımızdan sonra uluslararası sektördeki herkes bu birlikteliği fark etti. İstanbul'da, Türkiye'de bu sektörde önemli bir potansiyel olduğundan haberdar oldu. Bize düşen bu çıkışı devam ettirmek ve kalan 2 yıl içerisinde benzer hatta daha kaliteli çalışmalar yapmak. Bu durumun bilinci ile çalışmalarımız devam ediyor, önümüzdeki ay 11 - 13 Mayıs 2016 tarihlerinde ABD'de gerçekleşecek olan Bookexpo Amerika Fuarı'nda aynı konseptle yolumuza devam ediyor olacağız" şeklinde konuştu.

Londra Kitap Fuarı'na tüm dünyadan yayıncıların, ajansların ve çözüm ortaklarının ilgi gösterdiği belirtildi. Fuarın doğrudan profesyönellere yönelik olması nedeni ile tüm katılımcıların iş görüşmeleri gerçekleştirdiği İngiltere başta olmak üzere Amerika ve diğer ülkelerin sektöründeki yayıncılarının katılımı, ticari matbaacılık ve yayın sektöründe faaliyet gösteren firmalara fırsatlar oluşturduğu bildirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim